Skip to main content

Stelian Tănase, audiat la Parlament: „Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Avem și salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu”

 

stelian tanase

Publicitate

Stelian Tănase, șeful TVR, a vorbit în fața deputaților din Comisia de Cultură despre situația din TVR și despre presiunile politice despre care a vorbit într-un interviu în Gandul.info.

Șeful TVR a fost întrebat inclusiv despre salariile din instituție. „Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu în medie de 2.000 de euro. Una sau două excepții sunt mai mari. Avem de asemenea salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu, dar nu pot spune de față cu presa pentru că este contractul confidențial.”

Stelian Tănase, despre presiunile din TVR: „Mi s-a cerut în mod direct să-i scot pe Sorin Avram și pe Cornel Nistorescu. Cu subiect și predicat. Mi s-a cerut acest lucru și am cons că s-a ajuns prea departe. Este un lucru grav în momentul în care mi s-a cerut de către dl Cornel Calotă să fac acest lucru am decis să ies public.”

Stelian Tănase –

  • Ce am avut de spus în esneță am spus în interviul la care vă referiți dar am să spun și altele în funcție de întrebările pe care mi le veți adresa. Efectele interviului au fost că lucrurile s-au mișcat foarte repede, declarațiile domnului prim ministru și retragerea domnului Calotă. Nu retrag nimic din ce am spus în acel interviu nu retrag, totul este corect. Ieșirea în public denotă nevoia unor clarificări.
  • Aș mai sublinia blocajul la care s-a ajun în instituție, blocaj care a durat mai multe luni. Am încercat să am întrevederi cu lideri politici foarte importanți în tot spectrul politic.
  • Când moștenești 150 de milioane de euro datorii, numai simpatic nu poți să fii cuiva. Acest efort pe care eu l-am făcut și voi lăsa un dosar cu toate măsurile pe care le-am propus în acest an, pe care le-am discutat cu primul ministru, cu cei doi miniștri ai finanțelor. Am purtat discuții bune, cu amabilități, dar cu nicio finalitate.
  • Mi s-a spus că în acest an din cauza alegerilor să nu luăm aceste măsuri. Televiziunea Română este ca Titanicul, gaura aia produsă de iceberg crește și nu mai poate fi acoperită.
  • Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu în medie de 2.000 de euro. Una sau două excepții sunt mai mari. Avem de asemenea salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu, dar nu pot spune de față cu presa pentru că este contractul confidențial.
  • Eu nu negociez aceste salarii, niciodată. Ci de către producătorul general. Eu nu negociez și nu am negociat niciun salariu. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuții să ceară o sumă în fața mea, dar l-am trimis în altă parte.
  • A trebuit să ies și să răspund că asta e partea mea de răspundere și asta e răspunderea celor din CA sau din consiliul director.
  • Mi s-a cerut în mod direct să-i scot pe Sorin Avram și pe Cornel Nistorescu. Cu subiect și predicat. Mi s-a cerut acest lucru și am cons că s-a ajuns prea departe. Este un lucru grav în momentul în care mi s-a cerut de către dl Cornel Calotă să fac acest lucru am decis să ies public. Problema lege este că deși pretinde că tv română este independentă, câteva art mai jos spune cum se formează. De 20 de ani televiziunea este la cheremul politicienilor.

Știre în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • lasa, nea stelica,ca poporul harnic va alimenta cardurile salariatilor dumitale...vai, ce tristete...numai 70 de milioane? dar fara prime de vacanta, fara sporuri...cu astea ajungi usor la 10.000 lei. aproape ca plang.

Trimite un comentariu