Skip to main content

TVR 1 va difuza sâmbătă filmul "Marile speranţe", cea mai recentă ecranizare a romanului lui Charles Dickens

 
Marile sperante
Marile sperante

Marile speranteSâmbătă seară, de la ora 21.10, TVR 1 difuzează în premieră cea mai recentă ecranizare a romanului lui Charles Dickens. "Marile speranţe".

Publicitate

Filmul în regia lui Mike Newell şi avându-i în distribuţie pe Jeremy Irvine, Ralph Fiennes şi Helena Bonham Carter spune povestea tânărului orfan Pip, al cărui destin este schimbat de un binefăcător misterios. Darul primit îi oferă lui Pip ocazia de a pătrunde în înalta societate londoneză, dar şi şansa de a ajunge la inima Estellei, de care soarta pare să-l ţină departe.

Începutul poveştii îl surprinde pe Pip, un orfan în vârstă de 10 ani provenind dintr-o familie din clasa muncitoare, întâlnind un condamnat evadat, care îi cere de mâncare şi unelte cu care să-şi scoată lanţurile cu care fusese legat. Terifiat, Pip îl ascultă, dar curând prizonierul este prins şi pus din nou în lanţuri.

Un an mai târziu, Pip e angajat de Miss Havisham, o doamnă excentrică din zonă, care trăise în izolare după ce fusese părăsită în faţa altarului, cu 30 de ani în urmă. Pip urma să aibă rolul de companion pentru protejata acesteia, Estella, o frumuseţe în vârstă de 12 ani. Pip se îndrăgosteşte de fetiţă şi visează să ajungă un gentleman şi să o cucerească, la vârsta potrivită. E, însă, o fantezie fără speranţă. Copiii se despart, iar Pip devine ucenicul cumnatului său Joe, fierarul satului.

După zece ani, Pip, acum un tânăr adult, primeşte incredibila veste că a moştenit o avere considerabilă din partea unui binefăcător care a dorit să-şi păstreze anonimatul. I se cere, în schimb, să părăsească viaţa umilă pe care o ducea la fierăria lui Joe şi să plece la Londra, pentru a primi o educaţie potrivită noului său statut. Visul său din copilărie de a deveni tânărul sofisticat şi cu maniere s-a împlinit.

Marile speranţe este, însă, un titlu ironic. Pip află că cel care îi lăsase averea nu este altul decât Abel Magwitch, fostul condamnat evadat, pe care tânărul îl ajutase în copilărie. Averea, aspiraţiile şi conştiinţa lui Pip sunt pătate acum de conexiunea cu Magwitch, un criminal violent. Va putea el să-şi mai găsească liniştea şi locul dorit în societate purtând după el această piatră de moară?...

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei.ro andrei.ro
    foarte fain filmul. L-am vazut acu' cateva luni pe HBO în primavara cred.

Trimite un comentariu

sus