Skip to main content

TVR încearcă să renegocieze contractul de achiziţie de filme şi seriale cu NBC Universal

 
tvr
tvr

tvrTVR va încerca să negocieze modificarea contractului de achiziţie de filme şi seriale cu compania NBC Universal, care a fost considerat de-a lungul timpului unul dintre cele mai păguboase pentru SRTv şi la care televiziunea avea, la sfârşitul anului trecut, datorii de peste 9,5 milioane de lei, scrie Mediafax.

Publicitate

Astfel, Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat recent demararea procedurii pentru încheierea unui contract cu casa de avocatură Lăţa & Associates, "în vederea negocierii modificării termenilor contractuali referitori la sumele şi termenele de plată către firma NBC Universal".

De-a lungul timpului, TVR a fost criticat şi pentru achiziţiile scumpe realizate, între care şi pachete de filme şi seriale de la cei mai mari distribuitori internaţionali.

În acest sens, datoriile comerciale ale TVR erau, pe 31 decembrie 2013, de 161.323.543 de lei. Între aceste datorii se numărau şi cele la Universal Studios International BV, care erau de 9.512.959 de lei, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

Contractul TVR cu Universal Studios International BV a fost considerat de-a lungul timpului unul dintre cele mai păguboase pentru TVR.

CONTEXT. În 2011, Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată TVR, la Curtea Superioară din Los Angeles, şi a cerut daune de 11 milioane de dolari de la Televiziunea Română, care nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune, potrivit unui articol publicat la momentul respectiv în The Hollywood Reporter.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus