Skip to main content

Un membru CNA îi cere şefei instituţiei să spună ce s-a discutat Forumul de reglementare audiovizuală Central European

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Valentin Jucan, membru CNA, îi solicită şefei instituţiei, Laura Georgescu, să publice pe site-ul oficial al CNA un raport în legătură cu Forumul de reglementare audiovizuală Central European.

Printre altele, acesta îi cere public preşedintelui CNA să spună care a fost destinaţia sumelor cheltuite din bugetul alocat reuniunii.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, conţinutul integral al comunicatului de presă semnat de Valentin Jucan.

"În perioada 4-5 septembrie a.c. s-a desfăşurat la Bucureşti a 6-a reuniune a Forumului de reglementare audiovizuală Central European (CERF), organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Îi solicit public preşedintelui CNA Laura Georgescu să publice pe site-ul oficial al CNA un raport în legătură cu reuniunea pe care a organizat-o, care să conţină următoarele informaţii:

  • 1. poziţiile sau punctele de vedere prezentate în numele CNA şi mandatul dat de Consiliu în acest sens;
  • 2. rezumatul discuţiilor şi rezultatul acestei reuniuni;
  • 3. destinaţia sumelor cheltuite din bugetul alocat reuniunii.

Această solicitare vine în contextul în care niciun membru al Consiliului nu a fost informat în legătură cu aspectele de organizare şi program ale reuniunii până cu o zi înaintea evenimentului. Mai mult, deşi am solicitat informaţii, acestea nu ne-au fost puse la dispoziţie. Această stare de fapt dar şi scandalul public în care este implicată şefa CNA în ultimul an, a determinat mai mulţi membri ai Consiliului să declare public că nu vor participa la o reuniune condusă de Laura Georgescu, persoană compromisă din punct de vedere al standardului unui demnitar.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al CNA, reprezentarea instituţiei în plan extern se face numai cu mandat acordat de Consiliu, odată cu stabilirea poziţiei oficiale a CNA în legătură cu subiectele aflate pe agenda de lucru. În cazul nostru nu există un asemenea mandat, nici măcar o consultare informală.

În vederea organizării reuniunii CERF, Consiliului trebuia să i se prezinte un proiect de buget al evenimentului astfel încât, după aprobare, sumele necesare să poată fi dislocate din bugetul anual al CNA. Nu există niciun astfel de acord. Pentru a ascunde inclusiv acest aspect, preşedintele CNA a apelat la Guvernul României care a emis în data de 28 august a.c. Hotărârea 755. Această Hotărâre stabileşte ca sumă alocată un maxim de 43.975 lei (aproximativ 10.000 euro) pentru organizarea reuniunii, lăsând la latitudinea organizatorului modalitatea de cheltuire.

Aşadar, îi solicit preşedintelui CNA, să publice toate aceste informaţii în cel mai scurt timp."

Valentin-Alexandru Jucan

Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MIRCEA MIRCEA
    Categoric ca este o cerere motivata si pertinenta, mai ales ca sefa CNA, confunda institutia cu propria-i mosie cu toate ca este anchetata penal de DNA.

Trimite un comentariu

sus