Skip to main content

Un membru CNA îi cere șefei instituției să spună ce s-a discutat Forumul de reglementare audiovizuală Central European

 
Un membru CNA îi cere șefei instituției să spună ce s-a discutat Forumul de reglementare audiovizuală Central European
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Publicitate

Valentin Jucan, membru CNA, îi solicită șefei instituției, Laura Georgescu, să publice pe site-ul oficial al CNA un raport în legătură cu Forumul de reglementare audiovizuală Central European.

Printre altele, acesta îi cere public președintelui CNA să spună care a fost destinația sumelor cheltuite din bugetul alocat reuniunii.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, conținutul integral al comunicatului de presă semnat de Valentin Jucan.

"În perioada 4-5 septembrie a.c. s-a desfășurat la București a 6-a reuniune a Forumului de reglementare audiovizuală Central European (CERF), organizată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Îi solicit public președintelui CNA Laura Georgescu să publice pe site-ul oficial al CNA un raport în legătură cu reuniunea pe care a organizat-o, care să conțină următoarele informații:

  • 1. pozițiile sau punctele de vedere prezentate în numele CNA și mandatul dat de Consiliu în acest sens;
  • 2. rezumatul discuțiilor și rezultatul acestei reuniuni;
  • 3. destinația sumelor cheltuite din bugetul alocat reuniunii.

Această solicitare vine în contextul în care niciun membru al Consiliului nu a fost informat în legătură cu aspectele de organizare și program ale reuniunii până cu o zi înaintea evenimentului. Mai mult, deși am solicitat informații, acestea nu ne-au fost puse la dispoziție. Această stare de fapt dar și scandalul public în care este implicată șefa CNA în ultimul an, a determinat mai mulți membri ai Consiliului să declare public că nu vor participa la o reuniune condusă de Laura Georgescu, persoană compromisă din punct de vedere al standardului unui demnitar.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al CNA, reprezentarea instituției în plan extern se face numai cu mandat acordat de Consiliu, odată cu stabilirea poziției oficiale a CNA în legătură cu subiectele aflate pe agenda de lucru. În cazul nostru nu există un asemenea mandat, nici măcar o consultare informală.

În vederea organizării reuniunii CERF, Consiliului trebuia să i se prezinte un proiect de buget al evenimentului astfel încât, după aprobare, sumele necesare să poată fi dislocate din bugetul anual al CNA. Nu există niciun astfel de acord. Pentru a ascunde inclusiv acest aspect, președintele CNA a apelat la Guvernul României care a emis în data de 28 august a.c. Hotărârea 755. Această Hotărâre stabilește ca sumă alocată un maxim de 43.975 lei (aproximativ 10.000 euro) pentru organizarea reuniunii, lăsând la latitudinea organizatorului modalitatea de cheltuire.

Așadar, îi solicit președintelui CNA, să publice toate aceste informații în cel mai scurt timp."

Valentin-Alexandru Jucan

Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Categoric ca este o cerere motivata si pertinenta, mai ales ca sefa CNA, confunda institutia cu propria-i mosie cu toate ca este anchetata penal de DNA.

Trimite un comentariu