Skip to main content

UPC a introdus Digi24 în grilă, după ce a fost obligat de instanță

 

Digi 24 UPC

Publicitate

Postul de știri Digi24, deținut de RCS&RDS, a intrat de astăzi pe rețeaua de cablu a UPC. Decizia vine după ce instanța a obligat compania de cablu să introducă în grila de programe postul de știri, devenit obligatoriu la retransmisie.

Televiziunea se află pe canalul numărul 809 a la UPC, la „capătul grilei” în timp ce celelalte posturi de știri sunt pe canalele 402, 403.

Intrarea Digi24 în grila UPC vine la șase luni după ce televiziunea de știri a devenit obligatorie la retransmisie.

Postul de știri al RCS a intrat în lista must carry în luna februarie a acestui an, pe poziția a 13-a. Cu toate acestea, marii cabliști au refuzat introducerea acestuia în grilă, pe motiv că nu este corect din punct de vedere concurențial ca un post al unei companii de cablu concurente să devină obligatoriu la retransmisie.

În această situație, RCS&RDS a acționat în judecată Romtelecom, UPC, NextGen și Digital Cable System. Instanţele au emis atunci ordonanţe preşedinţiale – hotărâri judecătorești care conţin măsuri cu caracter de urgență prin care furnizorii de cablu au fost obligaţi să retransmită postul de televiziune Digi24 în regim must carry.

Informația legată de intrarea Digi24 în grila UPC ne-a fost semnalată de un cititor Paginademedia.ro. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Există Liga 1 pe Digi sport şi GRATUIT. Digi produce meciurile Ligii 1 şi vor introduce Look tv şi Look+ în pacehtul de bază GRATUIT!
 • Din ce stiam eu nu esti obligat sa bagi toate posturile din lista must carry. Trebuie sa bagi neaparat vreo 60% din ele. Nu inteleg de ce i-a obligat sa bage Digi24. Postul este insa ok. Nu par a fi nici implicati in jocuri politice deci treaba cred ca este curata.
 • Sigur ca fiecare e liber sa se uite la ce post vrea, dar Digi24 e singurul post care se poate numi "post de stiri" in momentul de fata.
  Antena 3, B1TV si Realitatea sunt de propaganda.
  Iar RomaniaTV e de propaganda+cancan.

  Altfel spus, cine vrea sa afle stirea bruta, adica exact asa cum s-a intamplat, se uita la Digi24.
  Cine vrea sa afle ce legatura are Basescu cu stirea respectiva sau ce legatura are Ponta cu stirea respectiva se uita la Antena 3, B1TV, Realitatea sau RomaniaTV.
  Iar cine vrea sa afle daca nu exista vreo legatura intre disparitia Elodiei si stirea respectiva, se uita la RomaniaTV.
 • Subscriu , fiecare e liber sa aleaga ce program doreste din lista.dupa parerea mea ai ce vedea si sunt emisiuni foarte interesante.
 • Sunteti penibili... acordati acestui program 1 ora, mai ales in weekend si va veti da seama, daca sunteti obiectivi, cum trebuie sa fie o televiziune... nu are nicio importanta de cine este finantat Digi24, conteaza ceea ce face Digi24. ATENTIE! Digi24 nu este dedicat fanilor Antenisti, dauneaza rau prostiei.
 • Plus ca Look Tv nu este in lista canalelor obligatorii si deci este decizia lor daca baga sau nu. Ei nu pot fi obligati sa bage Look TV.
 • Acolo nu mai tine de influenta. Ei nu vor sa bage. Ca pe ei nu-i avantajeaza in momentul asta sa bage Look TV.
 • :)) Au ajuns sa fie vazuti cu forta. Inseamna ca sunt valorosi. oare, daca s-a creat precedentul, ei nu pot fi obligati sa bage Lokk in grila??
 • Abonatii ”nemultumiti” sau care nu pot trai fara Liga 1 sunt liberi...nimeni nu ii tine legati de un anumit operator de cablu...
  Vaya con Dios...
 • Stii de ce oare nu le da banii solicitati rds-ul? Crezi ca nu au sau ca le e frica de investitii? Sau pur si simplu nu-i intereseaza ce posturi doresc abonatii sai sa urmareasca
 • Pai in loc sa bage si ei banii in drepturi tv sa dea meciurile, stau sa se certe prin instante pentru o porcarie pana la urma. O ambitie la nivel corporatist

Trimite un comentariu