Skip to main content

30 Octombrie. Scandalul Monica Macovei - PRO TV, clarificat astăzi de CNA. Jucan: Dacă s-a dat vreun telefon, e trafic de influenţă

 
Macovei
Macovei

MacoveiINVITAŢIE. Conducerea CNA a invitat-o pe Monica Macovei să participe la şedinţa de astăzi, după ce candidatul indepenent la Preşedinţie a acuzat că site-ul stirileprotv.ro a anulat o emisiune în care trebuia să participe, în urma „unui telefon primit de la CNA“, scrie Adevărul.

Monica Macovei, candidat independent pentru Cotroceni, a postat ieri pe contul său de facebook următorul mesaj: „Mâine ar fi trebuit să particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anunţată de reprezentanţii ProTV că emisiunea a fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA“.

Valentin Jucan, membru CNA, spune că nu ştie dacă cineva din instituţie a telefonat sau nu la PROTV, însă de un lucru este sigur: CNA nu are dreptul de a se amesteca în conţinutul postat pe internet.


Scandalul Monica Macovei - PRO TV, clarificat astăzi de CNA. Jucan: Dacă s-a dat vreun telefon, e trafic de influenţă


MANIFESTAŢIE. Zeci de mii de persoane, potrivit presei locale, au manifestat din nou, marti seara, la Budapesta, impotriva unui proiect al Guvernului privind aplicarea unei "taxe pe Internet", considerat liberticid, scrie Wall-Street.ro, care citează AFP.
Comisia Europeana a criticat aspru proiectul. "Taxa pe Internet este un simbol al autocratiei guvernului", a apreciat marti in fata manifestantilor Zsolt Varady, seful unei retele de socializare ungare. Multimea i-a raspuns strigand "Orban afara".
Mobilizare masiva in Ungaria impotriva "taxei pe Internet"


ATAC INFORMATIC. România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar şi instituţiile publice, a declarat miercuri Sorin Encuţescu, consilier de stat al primului-ministru, notează Mediafax.
"Anul trecut România s-a confruntat cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat aproximativ 2 milioane de IP-uri. Nu mai este o glumă. Trebuie să luăm măsuri şi pentru încurajarea companiilor private, dar şi pentru întărirea mijloacelor de protecţie a sistemelor cibernetice publice", a afirmat Encuţescu la un seminar pe probleme de securitate cibernetică organizat de grupul UTI.
Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România


APLICAŢIE NOUĂ. O organizaţie caritabilă britanică a lansat, ieri, o aplicaţie informatică ce avertizează utilizatorii privind mesajele îngrijorătoare publicate de prietenii acestora pe reţelele de socializare online, în încercarea de a preveni sinuciderile, scrie Mediafax, care citează AFP.
Aplicaţia gratuită, numită Radar, a fost lansată de organizaţia caritabilă Samaritans, specializată în servicii de consiliere psihologică, şi funcţionează prin detectarea mesajelor care conţin cuvinte şi expresii cheie, precum "m-am săturat să fiu singur", "mă urăsc", "depresie", "am nevoie de ajutor" şi "am nevoie să vorbesc cu cineva".
O aplicaţie informatică avertizează utilizatorii privind riscul de suicid al prietenilor


STUDIU. In 2014, 58% dintre companii utilizeaza retelele de socializare pentru promovarea companiei si planuiesc sa le utilizeze in continuare (in scadere de la 78% in 2013), in timp ce 28% dintre acestea afirma ca nu le utilizeaza, insa planuiesc sa le utilizeze in perioada urmatoare (procent in crestere de la 22% in 2013), conform studiului TotalSoft si EY Romania Social media si mediul de afaceri romanesc 2014, citat de site-ul DailyBusiness.ro.
Editia 2014 a studiului analizeaza raspunsurile a 209 reprezentanti ai unor companii din 12 industrii din Romania cu privire la modul in care acestea abordeaza marketing-ul prin intermediul retelelor de socializare si impactul pe care acest tip de marketing il are in prezent in activitatea lor.
Promovare in social media: Scadere pe Facebook si Youtube, crestere pe Linkedin

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus