Skip to main content

Agenția națională a funcționarilor publici: Noua formulă de funcționare a CNA nu este legală

 

ANFP

Publicitate

UPDATE. Într-o precizare trimisă Paginademedia.ro, Josef Birtalan, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, menționează că punctul de vedere cu privire la noul ROF al CNA reprezintă poziția instituției și nu este un punct de vedere personal. Precizarea completă, în articol.

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Jozef Birtalan, a informat CNA că actuala formulă de funcținare a CNA, stabilită prin noul ROF (Regulament de Organizare și Funcționare) nu este legală.

Potrivit lui Birtalan, membrii CNA împreună cu întregul staff tehnic trebuie să se subordoneze în totalitate președintelui CNA. Conform noului Regulament de Organizare al CNA însă, ședințele pot fi conduse de fiecare membru, pe rând, iar departamentele instituției nu sunt subordonate exclusiv președintelui.

CONTEXT. Pe 12 septembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a adoptat un nou Regulament de organizare și funcționare (ROF). Printre altele, noul ROF stabilea ca fiecare dintre membri Consiliului să poată conduce ședința, prin rotație, în ordine alfabetică.

Noul ROF a presupus informarea Agenției naționale a funcționarilor publici în legătură cu modificările dorite de Consiliu, care au fost adoptate cu votul majorității membrilor CNA.

Valentin Jucan: Răspunsul ANFP denotă o încercare periculoasă de a submina autoritatea Consiliului în asamblul său, în favoarea unui singur om

"Consider că răspunsul domnului Birtalan denotă necunoașterea principiilor care stau la baza legii audiovizualului, și mai mult, denotă o încercare periculoasă de a submina autoritatea Consiliului în asamblul său, în favoarea unui singur om", a scris Valentin Jucan, membru CNA, pe pagina sa de Facebook.

Jucan spune că există o legătură între Lorand Turos, membru CNA propus de UDMR, și apartenența la UDMR a lui Jozef Birtalan.

"Nu am cum să nu remarc legătura dintre Lorand Turos (reprezentantul UDMR în CNA, cel care a fost împotriva modificării Regulamentului, și care permanent a susținut-o pe Laura Georgescu) și apartenența la UDMR a lui Jozef Birtalan. Am convingerea că răspunsul iresponsabil transmis de ANFP este încă o încercare a Laurei Georgescu, cu ajutorul lui Lorand Turos, de a controla Consiliul în stilul mizerabil care o caracterizează", a mai spus Valentin Jucan.

Acesta din urmă îi cere președintelui ANFP să-și "reconsidere punctul de vedere".

"Reacția președintelui ANFP este cu atât mai iresponsabilă cu cât toate modificările pe care Consiliul le-a adus noului ROF respectă întocmai discuțiile avute în Comisia pentru cultură și media din Senat, principiile legii audiovizualului și a independenței pe care aceasta o garantează membrilor Consiliului.
Îi solicit public președintelui ANFP să renunțe la jocul pe care îl face în favoarea Laurei Georgescu și să își reconsidere punctul de vedere", a mai scris Jucan pe Facebook.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, un fragment din punctul de vedere al ANFP, publicat pe Facebook de Valentin Jucan:

"Prin raportarea la noua structură organizatorică a CNA transmisă spre analiză Agenției, apreciem că structura organizatorică reprezentată grafic nu respectă prevederile legale în ceea ce privește raportul de coordonare ierarihică dintre Președintele Consiliului/Vicepreședintele Consiliului, ceilalți membri ai Consiliului și structura funcțională a CNA. De asemenea, supunem atenției faptul că prin atribuțiile stabilite de lege, președintele ales al Consiliului este totodată și conducătorul întregului aparat al autorității publice CNA (structura deliberativă formată din cei 11 membri + structura funcțională proprie)", se arată în documentul citat.

Screen Shot 2014-10-13 at 4.51.23 PMScreen Shot 2014-10-13 at 4.51.46 PM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu