Skip to main content

Digi ar putea încheia un parteneriat cu un jucător de pe piaţa telecom din Ungaria, ca în România

 
Digi
Digi

DigiDigi, parte a grupului RCS&RDS, ar putea adopta strategia pe care a folosit-o în România pentru a furniza servicii de telefonie mobilă în Ungaria, şi anume încheierea unui contract de roaming naţional cu un furnizor existent din industria telecom, potrivit experţilor din domeniu, scrie Mediafax.

Publicitate

"Digi este o companie multinaţională în regiune şi operează deja o reţea de telefonie mobilă în România. Folosind roamingul, această reţea ar putea fi extinsă uşor, pentru a include Ungaria", a declarat Peter Kerekes, expert în telecomunicaţii şi unul dintre proprietarii biroului de avocatură Kerekes and Co., citat de Budapest Business Journal.

Una dintre problemele pe care Digi le-ar putea întâmpina în includerea telefoniei mobile în pachetul de servicii oferite în Ungaria este spectrul redus al frecvenţelor pentru care deţine drept de folosinţă în prezent.

"Spectrul este prea îngust pentru a oferi platforma atât pentru serviciile de voce, cât şi pentru cele de date pe Internet. Digi s-a confruntat cu aceeaşi problemă şi în România, unde compania a putut utiliza doar frecvenţele din banda de 2,1 GHz pentru tehnologia de tip 3G/UMTS până în 2013. De aceea, a semnat un contract de roaming naţional cu unul dintre operatorii de pe piaţa românească, ce a funcţionat perfect până în 2014. În acest an, Digi a obţinut proopria frecvenţă în banda de 900 MHz", a afirmat Kerekes.

În luna aprilie a acestui an, RCS&RDS a încheiat în România un contract de roaming naţional cu Vodafone, prin care clienţii beneficiază de servicii de voce şi date mobile inclusiv în zonele în care reţeaua DigiMobil nu are acoperire.

Pe piaţa telecom din Ungaria operează trei mari furnizori de servicii de telefonie mobilă, şi anume Magyar Telekom, filială a Deutsche Telekom, Vodafone şi Telenor.

"În ultimii ani, cotele de piaţă ale celor trei furnizori existenţi nu s-au schimbat prea mult: T-Mobile are 45% din piaţă, Telenor 33%, iar Vodafone 22%. Intrarea pe piaţă a Digi ar putea transforma semnificativ condiţiile pieţei, iar liderul T-Mobile ar putea avea cel mai mult de pierdut în acest proces", a afirmat una dintre sursele Budapest Business Journal.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Trebuie sa fii prost sa iei Liga I in acest moment, cei de la Look au fost si platesc acum, nu isi scot investitia. Daca vrei Liga I, muta-te la UPC. Nu toti isi doresc. Digi are Campionatul Spaniei, al Frantei, al Italiei, Champions League, Tenis WTA/ATP.
  • falco falco
    Daca la mine te referi cand spui 'invidiosi' te cam inseli. Cand chiar vreau sa vad vreun meci, adica destul de rar, gasesc multe posibilitati. Nu cred ca la rds ar fi mai multi abonati care sa plateasca pentru look tv decat la celelalte firme, adica aproximativ vreo 10%, iar eu doar am adus in discutie o alternativa la acelasi pret pentru acel "nu pot face nimic" de care zici. Iar daca ura fata de rcs e asa mare, dai o suta-doua (sau nimic, dupa caz), reziliezi si pleci...
  • Severica Severica
    Ba i s-a dat omule, dar nu a vrut sa scoata banii din buzunar.
    Ca i-a convenit doar cat a fost mitica la liga, sa plateasca putin si sa dea mita.
    De aceea ii ancheteaza acum parchetul. Ca dadeau mita sa ia doar ei drepturile tv. Acum li s-a infundat. NU cred ca va mai fi vreodata liga 1 pe digi in conditiile in care se doreste transparenta.
  • Severica Severica
    Si aici intervin invidiosii care nu prin Look tv si liga 1. Lasati-ne frate cu motivele astea de 2 bani. La Upc cine vrea Look tv, plateste.
    Stii cati sunt la rds in situatia asta si nu pot face nimic? Sunt dispusi sa dea si mai mult de 10 lei, dar operatorul le refuza dreptul
  • adrian adrian
    telekom e telekom,upc e upc,rds =1 miliard datorie:)
  • banatan de pusta banatan de pusta
    sintem o tara democratica si putem alege ce servicii dorim. nu vrei sa auzi de Digi..nu mai asculta , nici macar nu mai pomenii despre Digi. nici nu mai citi despre digi...eu am ales Rds.este alegerea mea. tu poti alege alt serviciu, trebuie doar sa RESPECTI decizia altcuiva,fara sa critici pe acel cineva. asta am cistigat acum 24 de ani, sa aleg fara sa explic sau sa decida altul pentru mine ce aleg eu.
  • falco falco
    Introducerea ligii 1 la upc a costat asa: 3 lei look plus in pachetul de baza + 10 lei pachetul cu look tv = 13 lei. Daca faci abonament pe un an la seenow costa 36 euro tva inclus, adica aproximativ 13.5 lei pe luna iar aici ai si arhiva cu toate meciurile. Deci alternative exista si fara sa obligi alti abonati sa plateasca in plus ceea ce nu isi doresc...
  • Shark Shark
    Esti foarte prost informat, Digi nu a pierdut Liga in defavoarea LookTV , ci nici nu i s-a dat ocazia sa participe la o licitaie cum ar fi normal, totul fiind vandut direct de baieti mai destepti pe multi-multi bani.
  • Dedu Dedu
    Digi, care a pierdut Liga 1 in devafoarea Look tv.
    NU vreau sa mai aud de ei. Mi-am prelungit abonamentul fara sa consult piata. Acum imi pare rau ca nu am acceptat oferta Upc

Trimite un comentariu

sus