Skip to main content

Directorul editorial al Washington Post din timpul scandalului Watergate a murit

 
Screen Shot 2014-10-22 at 10.46.11 AM
Screen Shot 2014-10-22 at 10.46.11 AM

Ben Bradlee
Foto: VanityFair.com

Publicitate

Ben Bradlee, fost director editorial al ziarului american Washington Post, care a coordonat relatările ce au dus la demisia preşedintelui american Richard Nixon, a murit marţi, în locuinţa sa din Washington, la vârsta de 93 de ani, scrie Mediafax.

Ben Bradlee a fost director editorial al publicaţiei americane Washington Post timp de 26 de ani, perioadă în care cotidianul a câştigat 17 premii Pulitzer şi a cunoscut o dublare a audienţei. Bradlee a fost recunoscut de colegi şi concurenţă drept un simbol al jurnalismului american, potrivit theguardian.co.uk.

Implicarea sa în relatările din cadrul investigaţiei privind spargerea dată în clădirea Watergate, un scandal ce avea să ducă, în august 1974, la demisia preşedintelui american Richard Nixon, a fost cea mai memorabilă reuşită a sa în mesajele care au urmat anunţului decesului.

Preşedintele american Barack Obama l-a numit "un adevărat jurnalist", care "a spus lucrurile ce trebuia să fie spuse" şi "a transformat Washington Post într-unul dintre cele mai bune ziare ale ţării".

Bob Woodward şi Carl Bernstein, cei doi reporteri care au realizat ancheta în scandalul Watergate, au dat publicităţii o declaraţie comună, omagiind căutarea neobosită pentru adevăr şi "necesitatea acestui demers" al lui Bradlee.

"Ben a fost un prieten adevărat şi un lider genial în jurnalism. A avut curajul unei armate. Ben a avut capacitatea de a înţelege intuitiv istoria profesiei noastre, impactul formator pe care aceasta l-a avut asupra lui şi asupra noastră, a tuturor. Dar a fost în mod clar neîngrădit de asta. A fost un om original care şi-a creat singur drumul. L-am iubit mult şi nu va fi niciodată uitat sau înlocuit în vieţile noastre", au spus cei doi reporteri ai Washington Post.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus