Skip to main content

Discovery Science sarbatoreste Ziua Mondiala a Stiintei, lansandu-si logo-ul in spatiul cosmic

 
Discovery
Discovery

DiscoveryDiscovery Science, televiziunea dedicată în totalitate ştiintei, susţine Ziua Mondiala a Stiintei, o iniţiativă UNESCO sarbatorită în fiecare an pe data de 10 noiembrie, având ca scop informarea publicului despre beneficiile ştiintei în viaţa de zi cu zi.

Publicitate

Pentru a marca intr-o maniera unica acest eveniment in Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, Discovery Science sustine unul dintre proiectele microbiologului britanic Milton Wainwright despre existenta vietii in spatiul cosmic, devenind astfel prima televiziune care isi va lansa logo-ul in stratosfera intr-un balon.

Milton Wainwright, profesor in cadrul Universitatii Sheffield, investigheaza existenta micro-organismelor in spatiu de peste 10 ani, cautand dovezi ca in stratosfera exista forme de viata extraterestra. In iulie 2013, impreuna cu echipa sa de cercetatori, Wainwright a lansat in stratosfera un balon, identificand un organism denumit Diatom.

Prin urmare, profesorul a decis sa continue investigatiile, lansand in spatiu un alt balon, de aceasta data la o distanta de zece ori mai mare.

Discovery Science va filma intregul experiment pas cu pas, realizand o serie de scurte episoade despre existenta unor bacterii extraterestre in spatiul cosmic. Toate acestea vor fi postate pe YouTube si Facebook incepand cu data de 3 noiembrie.

Punctul culminant al intregului experiment va fi lansarea in spatiu a unui balon avand inscriptionat logo-ul Discovery Science chiar de Ziua Mondiala a Stiintei. Intreaga aventura va fi filmata, iar imaginile vor fi postate pe paginile de social media ale Discovery Science, pentru a fi vizionate de fani.

Ziua Mondiala a Stiintei va fi sarbatorita si pe pagina de Facebook Discovery Romania.

In acelasi timp, Discovery Science va sarbatori Ziua Mondiala a Stiintei cu o noua identitate vizuala on-air, o serie de programe speciale si o competitie pan-europeana, adresata tuturor iubitorilor de stiinta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus