Skip to main content

Google, acuzat de cehi că manipulează datele

 
Google
Google

GoogleAsociaţia Cehă a Organizaţiilor de televiziune (ATO) acuză compania Google de manipulare a datelor, scrie Broadbandtvnews.com.

Publicitate

În documentul prin care companiei Google i se aduc acuzaţii, ATO face referire la un comunicat de presă din 25 septembrie în care motorul de căutare spune că YouTube este cel mai vizionat post de televiziune.

Google susţine această afirmaţie cu o serie de date din diverse studii despre care ATO spune că "au folosit anumite metodologii într-un mod inacceptabile".

ATO adaugă că Google a inundat mass-media din Cehia cu un comunicat de presă care cu siguranţă ia peste picior pe oricine care a auzit vreodată de utilizarea corecta a datelor de cercetare.

Comunicatul nu ezită să compare declaraţiile unor utilizatori cu datele de măsurare, ignoră diferite grupuri-ţintă ale televiziunilor generaliste şi a utilizatorilor de internet. Chiar şi un amator poate vedea în mod clar că acestea sunt persoane cu un comportament diferit.

Tomas Hanzak, principalul statiscian al ATO, a spus:

"Nu are niciun sens să compari numărul persoanelor online cu populaţia care are televizor, aşa cum face Google. Această comparaţie avantajează în mod vădit canalul YouTube."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus