Skip to main content

Membrii CNA dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în cazul Monica Macovei - stirileprotv.ro

 
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Sursa foto: Epochtimes
Sursa foto: Epochtimes

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului dezminte categoric "orice fel de implicare a instutuţiei în cazul Monica Macovei - stirileprotv.ro", într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Comunicatul de presă a fost conceput ca urmare a unor discuţii contradictorii ce au avut loc astăzi la şedinţa CNA între staff-ul de campanie al Monicăi Macovei şi membrii Consiliului. Pentru redactarea acestui de comunicat de presă pe care membrii l-au definit ca fiind "dur" membrii au votat în unanimitate.

Ref. la acuzaţiile aduse CNA de către doamna Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, cu privire la anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro” în data de 29.10.2014

"Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro”. (...) Consiliul a avut în vedere informaţiile vehiculate în presă ca urmare a afirmaţiilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru Preşedinţia României, potrit la postul de televiziune Pro TV pentru anularea unei emisiuni transmise on-line pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma să participe", se arată în comunicatul CNA.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare comunicatul de presă complet care poartă semnătura Consiliului Naţional al Audiovizualului.

"Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro”. În acest sens, Consiliul a avut în vedere informaţiile vehiculate în presă în zilele de 28 şi 29.10.2014, ca urmare a afirmaţiilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru Preşedinţia României, potrivit cărora CNA ar fi intervenit la postul de televiziune Pro TV pentru anularea unei emisiuni transmise on-line pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma să participe.

De altfel, atribuţiile şi competenţele CNA sunt strict stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul neavând niciun fel de posibilitate de a interveni asupra conţinutului unui site de internet, inclusiv în ceea ce priveşte site-ul unui radiodifuzor licenţiat în România.

Trebuie menţionat, în acelaşi context, faptul că postul Pro TV a avut o poziţie fermă cu privire la afirmaţiile doamnei Monica Macovei, precizând atât într-un comunicat remis presei în data de 29.10.2014, cât şi în şedinţa publică a CNA din data de 30.10.2014, că „nu a existat nicio intervenţie a unei autorităţi publice sau a CNA de a stopa acest demers, ci a fost o decizie editorială internă a Pro TV”, postul menţionând că a decis să renunţe complet la a mai organiza acele emisiuni on-line „pentru a nu crea impresia unui partizanat politic”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus