Skip to main content

Pe lângă mesajele "evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi", Procurorul general vrea spoturi TV pentru apărarea justiției

 

CSMProcurorul general al României a declarat că în plenul CSM s-a discutat astăzi despre apărarea independenței justiției, el afirmând că "acest instrument prevăzut de lege (sesizarea Inspectiei Judiciare, n.r.) este ineficient", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Intrebat ce instrumente propune, Tiberiu Nițu a răspuns ca se gandeste la "un spot prin care ar trebui să educăm populația că Justitia este una dintre cele mai importante instituții ale statului și trebuie apărată de fiecare cetățean în parte".

La inceputul sedintei, vicepresedintele CSM Gheorghe Muscalu a propus ca Inspectia Judiciara sa fie sesizata si in cazul afirmatiilor lui Varujan Vosganian, care a aratat miercuri, intr-o emisiune televizata, referitor la condamnarea lui Sorin Rosca Stanescu, ca "un procuror cere, un procuror judeca... Curtea de Apel e de fapt o prelungire a celor care acuza. E un fel de pluton de executie... Inalta Curte este cazul cel mai explicit".

"Eu nu gasesc o vinovatie nici postului de televiziune, nici presei, caci acesta este rolul lor, sa informeze opinia publica, dar ca om politic, ca parlamentar, nu poti sa vii sa spui ca meseria de procuror este ceva jos de tot si ca tot ce este rau in aceasta societate se intampla din cauza unui procuror", a spus procurorul Gheorghe Muscalu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu