Skip to main content

Staff-ul Monicăi Macovei, în faţa CNA, pe cazul opririi interviurilor cu prezidenţiabilii la stirileprotv.ro. „Sper să vă faceţi treaba mai bine decât până acum ”

 
Monica Macovei
Monica Macovei

Monica MacoveiMonica Macovei şi-a trimis staff-ul de campanie la CNA pentru a lămuri problema opririi interviurilor cu prezidenţiabilii la ştirileprotv.ro şi acuzaţiile de cenzură aduse Consiliului.

Publicitate

Între reprezentanţii candidatei la preşedinţie şi forul audiovizualui au ieşit scântei. Unii membri le-au cerut celor din staf să-şi prezinte scuze publice pentru acuzaţiile aduse, iar aceştia au spus că nu ei sunt cei care trebuie să-şi ceară scuze, ci Consiliul în faţa consumatorilor de media care au avut de suferit în această campanie electorală.

Totul a culminat cu o ieşire furtunoasă a stafului de campanie din sala de şedinţă. Înainte să închidă uşa, Mihai Politeanu (din staful de campanie al Monicăi Macovei) le-a urat membrilor CNA: „Sper sa va faceti treaba mai bine decat pana acum ”.

Valentin Jucan, membru CNA, s-a arătat indignat de atitudinea persoanelor din staful Monicăi Macovei şi a spus că aşteaptă scuze de la însăşi candidata la alegerile prezidenţiale.

"Eu aştept scuze din partea Monicăi Macovei pentru staful de campanie pe care l-a trimis", a spus Jucan.

În plus, Valentin Jucan a spus că va face o plângere la Parchet. El a spus că va formula această sesizare şi că o va trimite celorlaţi membri să o semneze dacă doresc.

"Vă rog să purtaţi stindardul bunului simţ al doamnei Macovei şi dumneavoastră. Este inacceptabil să se aducă astfel de acuzaţii, nu este rolul meu de a judeca şi a cântări cuvântul unui post de televiziune împotriva unui staf de campanie. Voi sesiza Parchetul în acest caz", a mai spus Jucan.

La şedinţa CNA de astăzi, din partea postului PRO TV au participat Cristian Leonte, cel care trebuia să realizeze interviurile pe stirileprotv.ro, şi Adriana Păpureanu, reprezentantul staţiei la CNA.

"Nu am primit niciun telefon de la niciun membru CNA pentru a opri acel video chat cu candidaţii la alegerile prezidenţiale. În timpul difuzarii interviului cu Klaus Iohannis, am primit reclamaţii de la alţi candidati nemulţumiţi că nu se aflau pe lista noastra. Ne-au ameninţat că vor face plângere la CNA şi că ne vor da în judecată", a declarat Cristian Leonte, realizatorul de la Pro TV.

În final, membrii Consiliului au decis să formuleze un "comunicat de presă dur" la adresa staff-ului de campanie. Propunerea de a da un comunicat de presă oficial a fost votată în unanimitate.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din discuţiile purtate în Consiliu pe tema anulării interviurilor cu candidaţii la alegerile prezidenţiale de la stirileprotv.ro.

Florin Gabrea, membru CNA: Dumneavoastră aţi transmis pe Facebook nişte acuzaţii foarte false. Cand aţi alfat că CNA nu are competenţe în mediul online?
Daniel Şerban, managerul de campani al Monicăi Macovei: Ştiam că nu are competenţe.

Staful de campanie a spus că o persoană din echipa Pro TV (Marius Tianu) le-a comunicat că a vorbit la telefon cu cineva de la CNA care le-a spus să anuleze interviurile.

Monica Gubernat, membru CNA: De ce aţi dat acel comunicat de presă prin care aţi acuzat CNA-ul. Vă veţi cereti scuze pentru că aţi adus acuzaţii nefondate?

Mihai Politeanu, membru în staff-ul de campanie al Monicăi Macovei: Nu ne vom cere scuze, dacă reprezentanţii PRO TV nu ne-au minţit atunci este o faptă penală, daca ne-a minţit este responsabilitatea Pro TV. Dacă e cineva care ar trebui să-şi ceară scuze de la consumatorul media pentru aceasta campanie electorală, atunci CNA-ul este acela care trebuie să o facă. Aş vrea să ştiu ce amenzi s-au dat în timpul acestei campanii electorale.

Valentin Jucan: Nu suntem în situaţia de a ne trage la răspundere, acum suntem în situaţia de a clarifica aceste lucruri. Vă înţeleg, dar asta o putem face intr-un alt context. Nu v-am invitat pentru a fi traşi la răspundere. Poate nu intelegeti rolul dumneavoastră, atât în faţa CNA, cât şi în staful campaniei. Va rog să purtaţi stindardul bunului simţ al doamnei Macovei şi dumneavoastră. Este inacceptabil să se aducă astfel de acuzaţii, nu este rolul meu de a judeca şi a cântări cuvântul unui post împotriva unui staf de campanie. Voi sesiza Parchetul în acest caz.

Aceste discuţii s-au încheiat brusc cu reacţia furtunoasă a unui dintre membri staff-ului de campanie al Monică Macovei care s-a ridicat în mijlocul dezbaterii de la masă şi i-a îndemnat şi pe colegii săi să părăsească sala. La ieşirea din camera de şedinţă, acesta a spus: "Sper să vă faceţi treaba mai bine decat până acum" şi a închis uşa.

Florin Gabrea: Pluteşte asupra mea şi asupra colegilor o acuzaţie foarte gravă pe care eu vreau să o demontez.

Cristian Leonte, realizator Pro TV: Am toate informaţiile de la toţi cei implicaţi, sunt reprezentantul postului de televiziune.

Monica Gubernat: Ce s-a intamplat cu acea convorbire telefonică?

Cristian Leonte: Nu am primit niciun telelefon de la niciun mmembru CNA pentru a opri acel video-chat. În timpul difuzării interviului cu Klaus Iohannis, am primit mai multe reclamaţii de la alţi candidaţi care nu se aflau pe lista noastră sau de la susţinătorii acestora. Ne-au ameninţat ca vor face plângere la CNA şi că ne vor da în judecată.

Valentin Jucan: Sunt de părere că trebuie să avem o poziţie publică, pentru că este inadmisibil să arunci astfel de acuzaţii grave. Referitor la aceasta atitutine cred ca ar trebui să avem o poziţie publică din partea Consililui.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Vadim si gasca lui sunt mici copii pe langa astia.Medicamente !!

Trimite un comentariu

sus