Skip to main content

Staff-ul Monicăi Macovei, în fața CNA, pe cazul opririi interviurilor cu prezidențiabilii la stirileprotv.ro. „Sper să vă faceți treaba mai bine decât până acum ”

 

Monica MacoveiMonica Macovei și-a trimis staff-ul de campanie la CNA pentru a lămuri problema opririi interviurilor cu prezidențiabilii la știrileprotv.ro și acuzațiile de cenzură aduse Consiliului.

Publicitate

Între reprezentanții candidatei la președinție și forul audiovizualui au ieșit scântei. Unii membri le-au cerut celor din staf să-și prezinte scuze publice pentru acuzațiile aduse, iar aceștia au spus că nu ei sunt cei care trebuie să-și ceară scuze, ci Consiliul în fața consumatorilor de media care au avut de suferit în această campanie electorală.

Totul a culminat cu o ieșire furtunoasă a stafului de campanie din sala de ședință. Înainte să închidă ușa, Mihai Politeanu (din staful de campanie al Monicăi Macovei) le-a urat membrilor CNA: „Sper sa va faceti treaba mai bine decat pana acum ”.

Valentin Jucan, membru CNA, s-a arătat indignat de atitudinea persoanelor din staful Monicăi Macovei și a spus că așteaptă scuze de la însăși candidata la alegerile prezidențiale.

"Eu aștept scuze din partea Monicăi Macovei pentru staful de campanie pe care l-a trimis", a spus Jucan.

În plus, Valentin Jucan a spus că va face o plângere la Parchet. El a spus că va formula această sesizare și că o va trimite celorlați membri să o semneze dacă doresc.

"Vă rog să purtați stindardul bunului simț al doamnei Macovei și dumneavoastră. Este inacceptabil să se aducă astfel de acuzații, nu este rolul meu de a judeca și a cântări cuvântul unui post de televiziune împotriva unui staf de campanie. Voi sesiza Parchetul în acest caz", a mai spus Jucan.

La ședința CNA de astăzi, din partea postului PRO TV au participat Cristian Leonte, cel care trebuia să realizeze interviurile pe stirileprotv.ro, și Adriana Păpureanu, reprezentantul stației la CNA.

"Nu am primit niciun telefon de la niciun membru CNA pentru a opri acel video chat cu candidații la alegerile prezidențiale. În timpul difuzarii interviului cu Klaus Iohannis, am primit reclamații de la alți candidati nemulțumiți că nu se aflau pe lista noastra. Ne-au amenințat că vor face plângere la CNA și că ne vor da în judecată", a declarat Cristian Leonte, realizatorul de la Pro TV.

În final, membrii Consiliului au decis să formuleze un "comunicat de presă dur" la adresa staff-ului de campanie. Propunerea de a da un comunicat de presă oficial a fost votată în unanimitate.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din discuțiile purtate în Consiliu pe tema anulării interviurilor cu candidații la alegerile prezidențiale de la stirileprotv.ro.

Florin Gabrea, membru CNA: Dumneavoastră ați transmis pe Facebook niște acuzații foarte false. Cand ați alfat că CNA nu are competențe în mediul online?
Daniel Șerban, managerul de campani al Monicăi Macovei: Știam că nu are competențe.

Staful de campanie a spus că o persoană din echipa Pro TV (Marius Tianu) le-a comunicat că a vorbit la telefon cu cineva de la CNA care le-a spus să anuleze interviurile.

Monica Gubernat, membru CNA: De ce ați dat acel comunicat de presă prin care ați acuzat CNA-ul. Vă veți cereti scuze pentru că ați adus acuzații nefondate?

Mihai Politeanu, membru în staff-ul de campanie al Monicăi Macovei: Nu ne vom cere scuze, dacă reprezentanții PRO TV nu ne-au mințit atunci este o faptă penală, daca ne-a mințit este responsabilitatea Pro TV. Dacă e cineva care ar trebui să-și ceară scuze de la consumatorul media pentru aceasta campanie electorală, atunci CNA-ul este acela care trebuie să o facă. Aș vrea să știu ce amenzi s-au dat în timpul acestei campanii electorale.

Valentin Jucan: Nu suntem în situația de a ne trage la răspundere, acum suntem în situația de a clarifica aceste lucruri. Vă înțeleg, dar asta o putem face intr-un alt context. Nu v-am invitat pentru a fi trași la răspundere. Poate nu intelegeti rolul dumneavoastră, atât în fața CNA, cât și în staful campaniei. Va rog să purtați stindardul bunului simț al doamnei Macovei și dumneavoastră. Este inacceptabil să se aducă astfel de acuzații, nu este rolul meu de a judeca și a cântări cuvântul unui post împotriva unui staf de campanie. Voi sesiza Parchetul în acest caz.

Aceste discuții s-au încheiat brusc cu reacția furtunoasă a unui dintre membri staff-ului de campanie al Monică Macovei care s-a ridicat în mijlocul dezbaterii de la masă și i-a îndemnat și pe colegii săi să părăsească sala. La ieșirea din camera de ședință, acesta a spus: "Sper să vă faceți treaba mai bine decat până acum" și a închis ușa.

Florin Gabrea: Plutește asupra mea și asupra colegilor o acuzație foarte gravă pe care eu vreau să o demontez.

Cristian Leonte, realizator Pro TV: Am toate informațiile de la toți cei implicați, sunt reprezentantul postului de televiziune.

Monica Gubernat: Ce s-a intamplat cu acea convorbire telefonică?

Cristian Leonte: Nu am primit niciun telelefon de la niciun mmembru CNA pentru a opri acel video-chat. În timpul difuzării interviului cu Klaus Iohannis, am primit mai multe reclamații de la alți candidați care nu se aflau pe lista noastră sau de la susținătorii acestora. Ne-au amenințat ca vor face plângere la CNA și că ne vor da în judecată.

Valentin Jucan: Sunt de părere că trebuie să avem o poziție publică, pentru că este inadmisibil să arunci astfel de acuzații grave. Referitor la aceasta atitutine cred ca ar trebui să avem o poziție publică din partea Consililui.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu