Skip to main content

stirileprotv.ro renunță la interviurile live după primul candidat. De ce s-a răzgândit Pro TV

 

cristian leonte Yes la Vot

Publicitate

Site-ul Știrileprotv.ro a renunțat să mai realizeze interviuri video cu candidații la președinție la nicio zi după ce le-a lansat. Mai mult, primul interviu de astăzi cu candidatul Klaus Iohannis nu apare pe site-ul știrileprotv.ro.

Miercuri ar fi trebuit să urmeze Monica Macovei, joi, Elena Udrea și vineri, Teodor Meleșcanu, după cum anunțase astăzi Pro TV pe site-ul știrilor.

De ce au renunțat la interviuri? Alina Bratu, șeful comunicării Pro TV, a declarat într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro că decizia de a renunța la interviuri aparține Pro TV. „Aceasta decizie aparține Pro TV și a fost luata ținând cont de faptul că după difuzarea online a video-chatului, o serie de alți candidați și susținători ai lor au solicitat timp egal de exprimare pe site-ul știrilor”, a declarat reprezentantul postului.

„În aceste condiții, deși Pro TV invitase la discuție principalii 6 candidați, din care acceptaseră invitația doar 4, Pro TV a decis să renunțe complet la a mai organiza aceste video-chaturi, pentru a nu crea impresia unui partizanat politic”, a mai adăugat Alina Bratu.

Monica Macovei a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că a fost anunțată că emisiunea ar fi fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA: „Mâine ar fi trebuit să particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anunțată de reprezentanții ProTV că emisiunea a fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA. Mai mult, emisiunea la care a participat astăzi contracandidatul Johannis a fost ștearsă de pe site”, a precizat Macovei. 

Pe de altă parte, Alina Bratu a declarat că a fost o decizie editorială internă și că nu a existat nicio intervenție a unei autorități publice sau a CNA.

Reacția integrală a Pro TV, în continuare:

„PRO TV a hotarat sa opreasca seria interviurilor cu candidatii la alegerile prezidentiale, demers ce a avut startul astazi prin prezenta lui Klaus Iohannis la video-chatul moderat de Cristian Leonte, transmis live pe site-ul stirileprotv.ro.
Aceasta decizie apartine Pro TV si a fost luata tinand cont de faptul ca dupa difuzarea on line a video-chatului, o serie de alti candidati si sustinatori ai lor au solicitat timp egal de exprimare pe site-ul stirilor. In aceste conditii, desi Pro TV invitase la discutie principalii 6 candidati, din care acceptasera invitatia doar 4, Pro TV a decis sa renunte complet la a mai organiza aceste video-chaturi, pentru a nu crea impresia unui partizanat politic.
Nu a existat nicio interventie a unei autoritati publice sau a CNA de a stopa acest demers, ci a fost o decizie editoriala interna a Pro TV."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Protv revine cu un nou sezon din serialul de succes 'Razgandeste liber', lansat anul asta de Paste.
  Acum, ca a scapat de amenintarea Antenei, cineva s-gandit sa reediteze gafa din primavara.
  Tocmai cand spirala de bad PR incetase, iar media se concentra pe continut si performanta, Protv reuseste sa gaseasca subiectul cel mai fierbinte cu care sa se joace.
  Dupa echidistanta impresionanta din timpul campaniei, tiganul si malul au reeditat povestea.

  Herzlichen Glückwunsch, meine Herren!
 • eu nu inteleg explicatia pro tv... deci voiau 6 interviuri din care aveau 4 sigure. unul il facusera deja. deci mai erau 3. voiau si ceilalti pana la 14. ok 14 - 4 - 2 = 8. deci ar mai fi avut de facut 8 interviuri in loc de 3... nu mi se pare un motiv suficient pentru a renunta la ele... chiar daca nu ar fi avut audienta un interviu cu gh. funar sau cu cine mai participa din pozitia de outsider la alegerile astea, eu cred ca era bine sa le faca, macar pentru cele cu macovei si melescanu...
 • Minciuni. Ce cauta CNA pe Internet? Antena nici nu invita toti candidatii, dar cumva scapa? Viorel si Tariceanu refuza sa vina la stirileprotv si se inchide pravalia ? Jos familia Minciunel!
 • http://activenews.ro/exclusiv-campania-electorala-analizata-de-vlad-fiscutean-specialist-comunicare-ce-nu-este-plauzibil-campania-monicai-macovei_1869506.html

Trimite un comentariu