Skip to main content

Un ONG care monitorizează atacurile asupra libertății presei: CNA, paralizat în mijlocul campaniei electorale

 

Index on CensorshipConsiliul Național al Audiovizualului a intrat în atenția Index on Censorship, o cunoscută organizație neguvernamentală britanică, ce se ocupă cu monitorizarea atacurilor asupra libertății de exprimare în întreaga lume, remarcă Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat "România: Consiliul Audiovizualului paralizat în mijlocul campaniei electorale" este parte din proiectul de cartografiere a indicelui încălcării libertății presei în Uniunea Europeană.

Organizația spune că CNA, deși unica autoritate de reglementare a audiovizualului din România, va fi "marginalizat" pentru că își va pierde cvorumul legal, format din opt membri, din cauza expirării unor mandate.

Narcisa Iorga, membru CNA care și-a încheiat mandatul la începutul acestei săptămâni, a vorbit în interviul acordat indexoncensorship.org despre problema rămânerii fără cvorum în perioada campaniei electorale.

"Fără cvorum, CNA nu poate funcționa, și prin urmare nu va putea să sacționeze eventualele abuzuri făcute de posturile de radio și televiziune în timpul campaniei electorale", a spus Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga crede că politicienii vor beneficia de această situație, pentru că este în interesul lor ca forul audiovizualului să fie inactiv. Potrivit acesteia, televiziunile vor baneficia de lipsa de cvorum având în vedere faptul că oricum sunt obișnuite să încalce legea audiovizualului.

"Lipsa de cvorum nu este deloc o noutate de CNA. Când pe ordinea de zi se află subiecte politice sensibile unii dintre membri intră subit în concediu", mai spune Index on Censorship.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu