Skip to main content

Un ONG care monitorizează atacurile asupra libertăţii presei: CNA, paralizat în mijlocul campaniei electorale

 
Index on Censorship
Index on Censorship

Index on CensorshipConsiliul Naţional al Audiovizualului a intrat în atenţia Index on Censorship, o cunoscută organizaţie neguvernamentală britanică, ce se ocupă cu monitorizarea atacurilor asupra libertăţii de exprimare în întreaga lume, remarcă Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat "România: Consiliul Audiovizualului paralizat în mijlocul campaniei electorale" este parte din proiectul de cartografiere a indicelui încălcării libertăţii presei în Uniunea Europeană.

Organizaţia spune că CNA, deşi unica autoritate de reglementare a audiovizualului din România, va fi "marginalizat" pentru că îşi va pierde cvorumul legal, format din opt membri, din cauza expirării unor mandate.

Narcisa Iorga, membru CNA care şi-a încheiat mandatul la începutul acestei săptămâni, a vorbit în interviul acordat indexoncensorship.org despre problema rămânerii fără cvorum în perioada campaniei electorale.

"Fără cvorum, CNA nu poate funcţiona, şi prin urmare nu va putea să sacţioneze eventualele abuzuri făcute de posturile de radio şi televiziune în timpul campaniei electorale", a spus Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga crede că politicienii vor beneficia de această situaţie, pentru că este în interesul lor ca forul audiovizualului să fie inactiv. Potrivit acesteia, televiziunile vor baneficia de lipsa de cvorum având în vedere faptul că oricum sunt obişnuite să încalce legea audiovizualului.

"Lipsa de cvorum nu este deloc o noutate de CNA. Când pe ordinea de zi se află subiecte politice sensibile unii dintre membri intră subit în concediu", mai spune Index on Censorship.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus