Skip to main content

Viorel Ilișoi, despre concedierea de la Jurnalul: „Am fost anunțat prin telefon, de la resurse umane. (...) Am câteva cărți gata scrise. O să le public una câte una”

 

viorel ilisoi_foto Facebook

Publicitate

Viorel Ilișoi a fost astăzi să încheie socotelile cu Jurnalul Național. El a fost anunțat, vineri, fără explicații, că, de astăzi, nu mai scrie la ziarul cu care a colaborat ultimii cinci ani. Fără prea multe planuri pentru viitor, Ilișoi spune că „insistă” să rămână în presă, a declarat el într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro..

Paginademedia.ro prezintă în continuare un scurt interviu cu cu unul dintre cei mai bun jurnaliști de reportaj:

Iulia Bunea: Cum ați fost anunțat?

Viorel Ilișoi: Urât. Vineri după amiază cu jumătate de oră înainte de închiderea programului. Am fost anunțat prin telefon, de la resurse umane. Mi s-a spus să vin astăzi să mi se aducă la cunoștință că se încheie colaborarea. Fără nicio explicație. Eu nu am carte de muncă acolo. Am un contract de colaborare care poate înceta cu notificarea uneia dintre părți. Acum sunt în preaviz. Ei mai au să-mi dau vreo patru, cinci salarii, nici nu mai știu. Oricum nu mai am ce căuta acolo din moment ce m-au pus pe liber.

Dar cum de nu ați fost anunțat de cineva din zona editorială?

Viorel Ilișoi: Eu n-am mai fost pe la redacție. Sunt colaborator. Mai ales că între timp am fost plecat să-mi lansez cartea la Iași. Dar mi-am făcut norma la ziar, că am normă, ca la minerit.

Ce normă? 

Viorel Ilișoi: Până acul trecut, a fost de două articole pe lună. Apoi de trei articole, și apoi a făcut-o de șase articole pe lună. Bineînțeles, la șase articole pe lună nu mai putea fi vorba de reportaj. Nimeni nu poate să scrie șase reportaje pe lună.

Ce veți face de-acum înainte?

Viorel Ilișoi: Mă duc acasă și îmi fac niște cartofi prăjiți.

Veți mai rămâne în presă?

Viorel Ilișoi: O să rămân, dacă o să găsesc pe cineva care să-mi plătească munca, dacă nu, nu.

Ați primit oferte din alte părți?

Viorel Ilișoi: Nu, până acum niciuna. Îmi caut.

Considerați că mai merită să rămâneți în presă în cazul în care lucrurile merg atât de greu?

Viorel Ilișoi: Eu cred că merită să rămân în presă și o să insist să rămân. Ca ultimă soluție, dacă nu găsesc, o să-mi caut altceva, trebuie să-mi asigur micii și cartofi prăjiți și mâine.

Veți mai lansa vreo carte?

Viorel Ilișoi: Am câteva cărți gata scrise, reportaje, proză, roman. Nu le-am lansat până acum pentru că nu am considerat că e ceva de capul lor. O să public una câte una. Pe rând, ca să nu se plictisească lumea de mine.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • În plus, eu când am avut ceva de spus, am deschis gura şi am spus. De aia se ştie despre cazul meu, iar despre ale altora nu. N-am protestat anonim, n-am mârâit pe sub masă, am spus pe faţă ce şi cum, cu semnătură, ca într-o ţară liberă. Sunt solidar cu toțí colegii mei aflaţi în aceeaşi situaíe ca mine (chiar şi cu cei ce rămân la praznicul ziarului, dar nu pot vorbi în numele fiecăruia, individual: omul poate nu vrea să se ştie prin ce trece, din moment ce nu vorbeşte public.
 • Nici mie nu îmi place că se scrie despre mine, când adevăratul subiect e căderea ziarului, unul dintre puținele rămase, deci soarta presei, nu concedierea mea. Dar nu le fac eu agenda altor ziariști. Dacă m-au întrebat ceva, am răspuns. Așa se face. Măcar între colegi.
 • Luminita Tuca banuiesc ca nu a fost data afara. Ea e femeia care semneaza comunicate de presa si vietile sfintilor. A, si cumnata lui Marius Tuca.
  Banuiesc nu au fost date afara nici Dana Andronie si Mihaela Stanescu, care lucreaza mai mult pentru Tuca decat pentru JN. Ele merg la toate evenimentele/festivalurile lui Tuca, lipsesc cu zilele de la redactie, ceilalti muncesc pentru ele, care fac PR pentru firmele si festivalurile lui Tuca. Si am dat doar trei exemple.
  Are si Matiescu vina lui, dar nu el a transformat JN in mosia personala, ci Tuca Marius.
  Sorin Anghel, baiatul cu vremea si partiile, lucreaza tot la JN. Nici asta nu face nimic.
 • ziarul a fost distrus de Marius Tuca si de Dan Constantin...Sa spunem lucrurilor pe nume...Primul a impanzit redactia cu oamenii din Caracal si cu oameni, iar al doilea cu subiecte la comanda...De cand nu ati mai vazut continut original in JN? Numai vechituri si copy-paste dupa agentii si alte ziare...Si Tuca ce scrie? Poezii. Nici macar un editorial nu e in stare sa produca. Toata ziua se ocupa de afacerile lui. Iar ziarul si site-ul sunt pline de articole si reclame referitoare la afacerile lui sau referitoare la prietenii lui...Asa isi mentine relatiile si face bussines.
 • ok,viorel ilisoi este bun,foarte bun. dar chiar asa,sa fim intoxicati de dimineata pana seara cu aceasta incetare de contract? impreuna cu ilisoi au mai fost disponibilizati si alti ziaristi! dc nu scrieti despre alex revenco( un ziarist de acelasi calibru cu ilisoi),maria sarbu,alex radescu,etc? de ce nu scrieti despre sutele de angajati ai jn dati afara si care erau fff buni pe felia lor? dc nu scrieti despre cel mai bun corector,cel mai bun fotograf,cel mai bun dtp-ist,cea mai buna secretara,cel mai bun sofer,despre femeia de servici? toti acestia au lucrat la jn si nimeni nu le-a plans de grija asa cum o faceti cu ilisoi!! oricum, felicitari dan matiescu,esti un om de afaceri extraordinar. n-o sa inteleg never cum poti sa o prostesti pe camelia ca esti mare om de afaceri. esti o nulitate desavarsita,un pupincurist desavarsit. TU AI DISTRUS JN
 • imi pare rau pentru el, nimeni nu merita un astfel de tratament din partea angajatorului. totusi as vrea sa remarc o chestie: el spune ca e imposibil sa scrii 6 reprotaje pe luna si are dreptate, asa e, documentarea iti ia mult timp. cu toate astea spune ca are cateva carti scrise, ceea ce ridica un semn de intrebare: cand a avut timp sa scrie cartile alea?

Trimite un comentariu