Skip to main content

Ziaristul care a încercat să ia marca "CNA", a patra oară în faţa Consiliului pentru o solicitare de licenţă: nu a trecut nici de data aceasta

 
alexandru raducanu
alexandru raducanu

alexandru raducanu

Alexandru Răducanu a încercat din nou să obţină licenţă pentru un post TV de business - Canal 33. A patra oară. Tot fără succes. CNA nu a fost convins de seriozitatea proiectului, pe care nu l-a considerat "de interes public".

La prima prezenţă la CNA, Răducanu spunea că Andreea Marin este consultant al proiectului. Nu a mers. La a doua tentativă, Alexandru Răducanu se prezenta în faţa forului audiovizual ca un "antreprenor pursânge, de tipul Ringier sau poate Adrian Sârbu". Nu a convins. După a doua respingere a depus la OSIM o cerere pentru înregistrarea mărcii "CNA".

Apoi, a făcut o solicitare la Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), să verifice dacă unul dintre membrii CNA a fost colaborator, o mişcare ce i-a fost astăzi reproşată.

Astăzi, Răducanu (care deţine The Marketer - titlu ce nu mai apare în print şi Business Woman) a mers pe un două argumente noi:

1."suntem cea de-a treia televiziviune din România afiliată la CNN".

2. "am fost acceptat ca doctorand al Academiei Naţionale de Informaţii, pe o temă legată de televiziune."

Răducanu a spus că postul de business avea acorduri de principiu cu UPC, NextGen şi INES IP TV. Postul ar fi avut 90% producţie proprie şi 10% producţii ale altor producători.

Potrivit proiectului prezentat, investiţia în Canal 33 era de 300.000 de euro şi anunţa 70 de angajaţi în primul an de funcţionare.

Alexandru Răducanu, acţionar la Canal 33 – „Insist pe elementele de noutate. Aş vrea să punctez faptul că am depus dosarul în noiembrie 2013, ceea ce arată un demers consistent din partea noastră. Nu este un moft, este un proiect pe care noi l-am tratat cu seriozitate. Elementele de noutate – în prezent suntem cea de-a treia televiziune din România afiliată CNN. Aş mai puncta că în prezent am fost acceptat ca doctorand al Academiei Naţionale de Informaţii, pe o temă legată de televiziune.

Pa parcursul discuţiilor, Radu Călin Cristea l-a întrebat pe Răducanu dacă a mers la Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) pentru a vedea dacă a colaborat cu Securitatea. Cristea: „Aţi făcut un demers la CNSAS în privinţa mea, e corect?”

„Da”, a răspuns Răducanu.

Radu Călin Cristea: Demersul constând în a solicita o precizare despre eventualele mele raporturi cu Securitatea, e corect?

Alexandru Răducanu: Da, am făcut acest demers cu respect, dar din interes jurnalistic.

Radu Călin Cristea: Aţi primit cumva un răspuns?

Alexandru Răducanu: Da, a fost negativ.

Radu Călin Cristea: Pe site-ul CNA aveaţi deja o adeverinţă de la CNSAS că nu am avut nicio relaţie cu Securitatea, nu a fost suficientă?

Alexandru Răducanu: Era o adeverinţă care spunea că dumneavoastră nu aţi fost urmărit. Răspundea parţial. Nu am făcut acest demers din lipsă de respect, ci a fost un demers jurnalistic.

Noua solicitare de licenţă a fost respinsă de forul audiovizual, cu patru voturi pentru şi patru împotrivă. Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turoş şi Viorel Vasile Buda au votat „pentru”, în timp ce Monica Gubernat, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristeaau fost împotrivă.

Monica Gubernat şi-a motivat votul împotrivă spunând: „consider că proiectul editorial propus nu serveşte interesului public. Consider că acest domn Răducanu a făcut presiuni imense asupra mea şi a altor colegi. Drept pentru care eu nu voi vota niciodată această licenţă.”

Christian Mititelu – „Ceea ce am văz pe ecran în privinţa conţinutului editorial nu mi s-a părut convingător.”

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gerula gerula
    Nu vreau sa ma refer la calitatile extraordinare ale acestui non jurnalist, ci la problema infiintarii unei televiziuni in romania. Nu mi se pare corect sa fie refuzat, hai sa vedem cum e prin alte tari ...iar motivele refuzului sunt puerile. D asta am murit la revolutie?
  • Justitiarul Justitiarul
    Bai Gogule, omul a afiliat la CNN o televiziune care nu exista, a convins CNN-ul pe baza reputatiei lui. Fa si tu asta, si dupa aia comenteaza.
  • gogu psihologu gogu psihologu
    Pentru orice psiholog este foarte interesant acest caz.
    Cazul MA MBA.
    Eu am o revista de-a lui in care a scris ca mergea cu 100 la ora noaptea pe serpentine, pentru ca noul lui Passat nu prindea decat 200 de autostrada.
    Sunt un fel de refulari, are o nevoie uriasa de a obtine recunoastere din partea celorlalti.
    Nu reuseste sa se valorizeze prin ceea ce este el in fapt.
    De-asta face fel de fel de eschibitii precum este asta cu televiziunea, ori cea cu "Dinule, mi-ai luat licenta Forbes", etc.
    Ar trebui sa il "citeasca" Cristina Trepcea, daca are experienta in mesera de baza.

Trimite un comentariu

sus