Skip to main content

Adrian Năstase a reclamat un jurnalist Gândul la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că îi „afectează” dreptul la liberă exprimare

 
Adrian Nastase Realitatea
Adrian Nastase Realitatea

Adrian Nastase Realitatea

Publicitate

Fostul premier Adrian Năstase a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în care îl reclamă pe jurnalistul Gândul Attila Biro, anunţă Gândul.info.

Năstase a fost nemulţumit de două articole în care jurnalistul a relatat despre participarea sa la un eveniment al Ministerului Afacerilor Externe. Fostul premier a susţine că articolele au încălcat principiul nedescriminării şi că i-a fost afectat dreptul la exprimare.

„Consider că aceste articole încalcă principiul nedescriminării, afectând dreptul meu la liberă exprimare şi pe cel referitor la activitatea profesională, în condiţiile în care sentinţele judecătoreşti care m-au vizat nu conţin nici un fel de limitare în această privinţă.”, se arată în sesizarea lui Năstase.

Din sesizarea lui Adrian Năstase: 

“Pe site-ul gândul. info, a fost publicat în data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat <Cât a plătit MAE din bani publici pentru evenimentul la care a conferenţiat fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie>, sub semnătura lui Biro Attila. Ulterior, la 13 octombrie 2014, acelaşi jurnalist a publicat articolul <Năstase, invitat de MAE să conferenţieze. Învăţăturile unui fost premier închis pentru corupţie către tinerii diplomaţi. Secretar de stat: Helmut Kohl a avut conferinţe după condamnare>.

Consider că aceste articole încalcă principiul nedescriminării, afectând dreptul meu la liberă exprimare şi pe cel referitor la activitatea profesională, în condiţiile în care sentinţele judecătoreşti care m-au vizat nu conţin nici un fel de limitare în această privinţă.

De aceea, vă rog să examinaţi conţinutul articolelor menţionate (pe care le anexez) şi să exprimaţi un punct de vedere”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    un fost puscarias acum eliberat conditionat deci inca un infractor are atita tupeu incit i-ti vine sa-l scuipi exact in gura, esti un hot adelo si tu si odioasa ta nevasta condamnata si ia la 3 ani cu suspendare.
  • nadia nitov nadia nitov
    asa o sa fie de acum inainte. trebuie sa uitam ce-au facut astia si pentru ce au fost si sunt in puscarii. :( trebuie sa ii vedem ca pe niste zei de la care ne vine lumina. :( o sa avem "dreptul" sa-i preamarim zi de zi. cei care scriu impotriva lor vor disparea. nasoale vremuri vin...
  • reporter reporter
    pfff... un pușcariaș tare vorbitor, cu multe microfoane se plânge că nu are libertatea exprimării?
    halal reeducare i-au făcut!
  • Un cititor Un cititor
    Doamna Iulia Bunea, mai multa atentie, va rugam!

    1) "pentru că îi „afectează” dreptul meu la liberă exprimare".

    Nu cred ca e vorba de dreptul dumneavoastra, ci de al domnului Nastase.

    2) “Pe site-ul gândul. info, a fost publicat în data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat [...] Ulterior, la 13 octombrie 2014, acelaşi jurnalist a publicat articolul [...]"

    Data de 16 octombrie 2014 nu poate fi anterioara datei de 13 octombrie 2014.

    Cu respect,

    Un cititor

Trimite un comentariu

sus