Skip to main content

Au fost premiați Tinerii Jurnaliști ai Anului: Roxana Pricop (ZF) și Victor Cozmei (HotNews), printre câștigători

 

tanarul_jurnalist_201400068
Andreea Pavel (foto stânga), Roxana Pricop, Victor Cozmei

Publicitate

Victor Cozmei - Hotnews.ro, Andreea Pavel – Info Sud-Est (Constanța), Roxana Pricop – Ziarul Financiar și  Anca Simina - Gândul.info sunt cei patru câștigători ai marilor premii de câte 1.000 euro ai ediției din 2014 (a-XVa) a Tânărului Jurnalist al Anului.

Festivitatea de premiere, desfășurată în 26 noiembrie 2014, la Hotel Intercontinental, a fost prezentată de jurnalistul Kamikaze Alexandru (DUCU) Hâncu. 

Secțiunea JUSTIȚIE ȘI STAT DE DREPT, introdusă pentru prima dată în acest concurs cu sprijinul partenerului Programul Media Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, l-a avut câștigător pe Victor Cozmei, de la Hotnews.ro, cu textul România, Raiul avocaților condamnați penal. Câteva cazuri emblematice cu avocați condamnați definitiv, dar care pledează în continuare în instanță. Ce zice Baroul în cazul Florin Costiniu.

Finaliștii au fost următorii: 

- Atilla Biro (Gândul.info)
Cum a fost angajat nepotul din Flămânzi la cabinetul fostului judecător CCR Aspazia Cojocaru: „Vă rog să nu mă mai deranjaţi!”

 - Victor Cozmei (HotNews.ro)
România, Raiul avocaților condamnați penal. Câteva cazuri emblematice cu avocați condamnați definitiv, dar care pledează în continuare în instanță. Ce zice Baroul în cazul Florin Costiniu

- Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigaţii Media)
Fundația PSD-EADS

- Lilia Zaharia (Asociaţia de Presă Independentă din Republica Moldova): Judecători cu case „fără preț” și pământuri „fără valoare”

La secțiunea MEDIU ȘI ECOLOGIE câștigătoare a fost Andreea Pavel, de la Info Sud-Est, Constanța, cu textul Inconștiență și ipocrizie! Statul român nu mai supraveghează iazurile de steril de la Baia, unde se procesa cuprul extras din mina Altân Tepe.

Finaliștii au fost următorii:

- Olga Cealgăi și Valentina Basiul - Centrul de Investigații Jurnalistice din Republica Moldova și „Adevărul” Moldova
Adevărul despre codrii Moldovei: bani, tupeu şi pile-n Parlament
- Andreea Pavel - Info Sud-Est, Constanța
Inconștiență și ipocrizie! Statul român nu mai supraveghează iazurile de steril de la Baia, unde se procesa cuprul extras din mina Altân Tepe

- Vlad Odobescu - Casa Jurnalistului
Dr. Menci și OMG-urile lui Voiculescu

Articolul Andreei Pavel de la Info Sud-Est Constanța a fost apreciat pentru abordarea documentată a unui subiect nebăgat în seamă de presa centrală - poluarea produsă de lucrările miniere abandonate, pericolul extraordinar pus de iazurile de steril lăsate de autorități în voia sorții, precum cel legat de exploatarea de cupru la Altân Tepe, a arătat reprezentanta juriului, Sabina Fati, redactor șef al României libere. 

ECONOMIA a fost „câștigată” de Roxana Pricop de la Ziarul Fiannciar.

Finaliști au fost următorii:

Florin Cojocaru - Economica.net
Fortus Iași, atrasă într-un concubinaj cu magnatul Tender. De ce a eșuat planul? DOCUMENTE -

Roxana Pricop - Ziarul Financiar:
România are nevoie de 2.300 angajați plătiți de trei ori mai bine decât în Polonia pentru a supraveghea un sistem financiar de șase ori mai mic
Miza noii legi a retrocedărilor: terenuri de 1,2 miliarde de euro și jumătate din pădurile României vor putea fi cumpărate cu puncte

Claudiu Zamfir (HotNews și cursdeguvernare.ro):
Scrisoarea Bruxellesului către București pe fondurile 2014-2020. Propunerile ”Nu întrunesc condițiile minime de calitate și credibilitate”

Secţiunea ACTUALITATE INTERNĂ a avut de cele mai multe înscrieri: 30 de jurnaliști, dintre care 10 din presa locală, și 69 de articole de jurizat. Marele premiu a fost câștigat de Anca Simina, cu textul Raiul Imobiliar RA-APPS. Ce n-a văzut premierul: Gândul a găsit pe lista lui Ponta 28 de erori.

Nominalizările acestei secțiuni au fost:

- Dan Lungu - Mediafax, Alba-Iulia
REPORTAJ: În urma parlamentarilor, la Roşia rămân aceleaşi patimi: "Aurul ne aduce fericire sau ne ucide"

- Antonio Glodeanu  - Yahoo!News
„Orfanii” cu părinţi ai României

- Anca Simina - Gândul.info
Raiul Imobiliar RA-APPS. Ce n-a văzut premierul: Gândul a găsit pe lista lui Ponta 28 de erori -

- Laura Ștefănuț - Casa Jurnalistului / digi24.ro
Fantomele Sportului din București
Cât costă școala gratuită și cine profită de pe urma concursurilor școlare private?

UniCredit Țiriac Bank, ECO-ROM Ambalaje, E.ON România, dar și KAS – Programul Media Europa de Sud-Est sunt sponsorii secțiunilor, respectiv partenerul, care au făcut posibilă desfășurarea competiției în 2014.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu