Skip to main content

CJI face apel la Comisiile de mass-media să completeze structura CNA pentru a-și relua ședințele publice

 
CJI face apel la Comisiile de mass-media să completeze structura CNA pentru a-și relua ședințele publice
CNA

CNAOrganizația de media Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) solicită Comisiilor pentru cultură și mass-media "să se întrunească de urgență pentru a-i audia pe candidații pentru mandatele vacante din CNA și a completa structura Consiliului".

Publicitate

"Numai astfel Consiliul își va putea juca rolul de garant al interesului public în audiovizual pe care i-l acordă legea", mai spune CJI, într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul original al organizației.

Centrul pentru Jurnalism Independent subliniază că forul audiovizualului trebuie să-și reia activitatea cât mai curând cu putință.

"În opinia noastră, CNA trebuie să se aplece de urgență asupra modului în care radiodifuzorii au derulat campania electorală și să sancționeze, fie și post factum, abaterile înregistrate. Intră în atribuțiile Comisiilor pe care le conduceți să analizeze modul în care CNA se achită de această îndatorire și ne exprimăm speranța că o vor face cu celeritate. A lăsa nesancționate încălcările legii echivaleză cu a consimți la ele, atitudine incompatibilă cu aspirațiile democratice ale României", se mai arată în scrisoarea CJI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea adresată de CJI Comisiilor de mass-media.

Domnului Gigel Știrbu, președinte
Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă
Domnului Georgică Severin, președinte
Comisia pentru Cultură și media
Domnilor Președinți,

"Centrul pentru Jurnalism Independent a urmărit cu îngrijorare modul în care s-a derulat în domeniul audiovizual campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Considerăm că au existat încălcări flagrante ale legislației electorale, ale Codului Audiovizualului și ale eticii profesionale. Acestea au mers de la încălcarea echidistanței și echilibrului relatărilor până la dezinformări grosolane, directe sau prin omisiune. Din păcate, aceste abateri au trecut nesancționate, în absența unui arbitru. Consiliul Național al Audiovizualului, cel care are datoria legală de a impune respectarea regulilor, s-a aflat, pe durata campaniei electorale pentru turul al doilea de scrutin, în imposibilitatea de a funcționa, în lipsa cvorumului.

Solicităm Comisiilor de mass-media să se întrunească de urgență pentru a-i audia pe candidații pentru mandatele vacante din CNA și a completa structura Consiliului. Numai astfel Consiliul își va putea juca rolul de garant al interesului public în audiovizual pe care i-l acordă legea.

În opinia noastră, CNA trebuie să se aplece de urgență asupra modului în care radiodifuzorii au derulat campania electorală și să sancționeze, fie și post factum, abaterile înregistrate. Intră în atribuțiile Comisiilor pe care le conduceți să analizeze modul în care CNA se achită de această îndatorire și ne exprimăm speranța că o vor face cu celeritate. A lăsa nesancționate încălcările legii echivaleză cu a consimți la ele, atitudine incompatibilă cu aspirațiile democratice ale României.
Cu cele mai bune gânduri,

Ioana Avădani

Director Executiv"

Despre CJI

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizație non-guvernamentală, non-profit care acționează pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice și prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest și responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertății de expresie ca drept fundamental al omului și condiție obligatorie a oricărei democrații. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susținerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie și prin încurajarea participării active a cetățeanului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ba eu sunt de idee sa se mai astepte. La ce sa fie votata vipera securista numita Radu Calin Cristea? Poate si Mititelu? Niste sucuristi vanduti PSD-ului, care si-au batut joc de cariera lor de-o viata, fiind sclavii PSD-ului in CNA. Daca se mai asteapta, poate se schimba majoritatea in parlament si se voteaza oameni noi, curati, de dreapta, sa se termine cu securistii astia odiosi. Sa ceara CJI demisia lui Laura Georgescu, puscariabila care vorbeste mai rau ca la usa cortului si care si acum conduce CNA.

Trimite un comentariu