Skip to main content

Director Agerpres, ales membru în bordul Asociaţiei Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre

 

AlexandruGiboiAGERPRESDirectorul general al Agenției Naționale de Presă Agerpres, Alexandru Giboi, a fost ales prin vot unanim în funcția de membru al bordului BSANNA - Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre.

Publicitate

Giboi a fost propus de către directorul general al agenţiei bulgare de presă BTA, Maxim Minchev. Noul membru îl înlocuieşte pe directorul general adjunct al agenţiei ruse de presă TASS, Mikhail Gusman, care s-a retras din funcţie. Alegerile s-au desfășurat în cadrul celei de-a VII-a Adunări Generale a BSANNA, ce a avut loc la Erevan, Armenia, la 25 noiembrie 2014.

"În această perioadă marcată de instabilitate politică şi economică în zona Mării Negre, este nevoie ca organizaţiile noastre, ABNA-SE şi BSANNA, să îşi asume un rol activ în protejarea jurnaliştilor şi a jurnalismului. Este de datoria mea, ca secretar general al ABNA-SE şi membru al boardului BSANNA, să muncesc alături de colegii mei în folosul agenţiilor membre având drept scop final păstrarea independenţei jurnalismului", a declarat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre - BSANNA, înfiinţată în mai 2006, este o organizație internațională care reunește agențiile naționale de presă din regiune: AzerTAc (Azerbaidjan), ANA-MPA (Grecia), Armenpress (Armenia), Anadolu (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), TASS (Rusia), Moldpres (Republica Moldova), AGERPRES (România), Tanjug (Serbia), MIA (Macedonia), HINA (Croaţia), GHN (Georgia) şi Ukrinform (Ucraina).

La 14 noiembrie 2014, directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi, a fost ales şi în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE).

Despre Agerpres

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât şi fluxul documentare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu