Skip to main content

Hotnews.ro: Posturile de știri în ziua votului. RTV și Antena 3 ignoră mobilizarea masivă din străinatate. România TV, melodii despre mândria de a fi român

 

VotRomânia TV, postul fondat de PSD-istul Sebastian Ghiță, a reluat și în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale difuzarea unor melodii populare care preaslăvesc mândria de a fi român, adică exact sloganul lui Victor Ponta, scrie HotNews.ro, care a urmărit astăzi modul de reflectare a alegerilor pe principalele posturi de știri.

Publicitate

Tot la RTV s-a vorbit despre posibile fraude la votul în străinătate și televiziunea a anuntat ca PSD filmează votul la 200 de secții din strainatate, despre care Victor Ciutacu a spus "înțeleaptă decizie".

Între timp, B1 TV, Realitatea TV și Digi 24 transmis îndemnuri la vot și difuzează copios imagini cu mobilizarea extraordinară la vot în străinătate.

Cum au relatat posturile de știri alegerile până în acest moment, potrivit HotNews.ro:

  • Realitatea TV da o mare importanta turismului electoral: a avut o transmisie in direct din comuna teleormaneana Slobozia Mandra, una din "capitalele" votului pe liste suplimentare din sudul Romaniei.
  • In jurnalul orei 12.00, Antena 3 a prezentat primul reportaj din strainatate la ora 12.15: cateva secunde cu imagini de la o sectie din Londra, fara sunet. Apoi precizarea ca la alte sectii din diaspora nu e aglomerat. Apoi discutii in studio cu Val Valcu despre monarhie constitutionala sau presedinte ales de Parlament, nu la vot.
  • Antena 3 si RTV ignora mobilizarea uriasa la vot a romanilor din strainatate. Jurnalele de la ora 12.00 ale celor doua televiziuni prezinta orice (declaratiile candidatilor, declaratii de la BEC etc), numai situatia din strainatate nu.
  • Vadim Tudor la RTV: Am votat cu junele Victor Ponta. Nu a fost intrerupt asa cum prevede legea.
  • RTV arata ca PSD a trimis reprezentanti la peste 200 de sectii de votare din strainatate pentru a preintampina "fraudele puse la cale de Klaus Iohannis".
  • RTV transmite din ora in ora reportaje din Maramures, unde sunt prezentate diverse obiceiuri populare, mancaruri traditionale - totul in cheia mandriei de a fi roman
  • Antena 3 si RTV ignora mobilizarea masiva din Diaspora. Subiectul principal e declaratia facuta de Victor Ponta dupa ce a votat
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu