Skip to main content

Profilul audienţei Antenei 3: persoanele cu studii medii predomină. Cei cu studii superioare, mai puţini ca la B1, Digi24 şi Realtatea

 
Televizoare-Mediafax_Foto-Petrica_Tanase
Televizoare-Mediafax_Foto-Petrica_Tanase

Televizoare-Mediafax_Foto-Petrica_Tanase

Publicitate

În perioada 27 octombrie – 9 noiembrie, circa trei milioane de persoane distincte din mediul urban au urmărit cel puţin 30 de minute consecutive programele Antena 3, arată sondajele de audienţă, analizate de Forbes România. Este cea mai mare audienţă (reach) de pe nişa canalelor de ştiri.

Cele 3,08 milioane de persoane reprezintă 31% din populaţia universului urban (10,06 milioane) pe care s-a realizat măsurătoarea. Din totalul telespectatorilor Antena 3, aproape 35,8% au studii superioare. Este a patra cifră procentuală de pe segmentul televiziunilor de ştiri, după Digi 24 (54,6%), Realitatea TV (51,7%) şi B1 TV (42,8%). La Antena 3, studii medii (liceale) sunt reprezentate în proporţie de 43,2%.

În funcţie de vârstă, cea mai mare pondere a orăşenilor care au consumat programele Antena 3 este reprezentată de oameni de peste 65 de ani: 43,8%. Este a două cifră procentuală după B1 TV (45%) dintre cele cinci televiziuni de ştiri înscrise în studiul de audienţă şi monitorizare ARMA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Silviu Mihai Silviu Mihai
    Dinu Cozma faci parte din categoria foarte numeroasa care s-a nascut degeaba, a trait degeaba si o sa moara degeaba. Pacat ca aveti aceleasi drepturi ca si noi. Inteligenta voastra e inferioara si calitatea intelectuala a voastra este slaba!
  • Gigi Gigi
    Pai baga.te in somaj....
  • Iulian Iulian
    Antena 3 ajunge in top 3 mai mereu, peste Kanal D si PrimaTV, care sunt posturi generaliste, si da, este logic sa se mandreasca B(asescu)1TV si (ne)RealitateaTV ca au si ei cativa cu studii.
  • jean jean
    Prostie exista si la cei cu studii superioare, dau exemplu pe sefii mei pesedisti, cu facultati facute la FF cu pile de la partid. Daca incep sa vorbesc despre ce se intampla in firma, saptamana viitoare vor fi la mititica, si eu acasa fara servici.
  • alex alex
    Nu e nimic firesc în a vota cu stânga. Ce, dacă sunt pensionar mă doare-n fund de viitor și votez pentru pensia de azi?! Am copii, am nepoți, ar trebui să dau dovadă că am și învățat ceva în miliardele de ani vechime.

    Eu sunt tânăr, respect toate categoriile de vârstă (mi se pare mai logic să respect un om pentru ce este, nu pentru ce i-a dat soarta - cum ar fi norocul de a ajunge la o vârstă la care eu nici nu visez. Deci respectul se câștigă prin fapte, nu prin trecerea timpului. Cât despre "au clădit România", de acord. Dar cât de bine au clădit-o dacă suntem în rahat acum? Tot din bătrânii ăștia de azi sunt și bătrânii din parlament, tot asta ar face și tanti Maria, dacă în loc de pensie de 350 de lei ar avea un scaun de deputat - ar fura sau ar aștepta să i se dea! Pentru că asta e mentalitate proastă, care s-a perpetuat din cauza comuniștilor. Nu sunt bunicii mei de vină că au crescut așa, îi iubesc și le doresc încă pe atât să trăiască, dar așa cum zice și în avion: întâi îți pui tu masca, apoi celor mai neajutorați.
    Deci trebuie să ajuți oamenii activi, ca să poată trăi copiii și bătrânii. "Amice".
  • qwerty qwerty
    cei 35,8% cu studii superioare reprezinta 1.000.000 (un milion) de oameni. la digi24 se uita 54,6% cu studii superioare, dar din vreo 100.000 de telespectatori, procentajul inseamna doar 50.000. asa trebuie analizat acest studiu daca sunteti echidistanti si deontologi, nu ticalosi.
  • maria maria
    sint procente . 35 la suta dintr un numar mare de telespectatori poate depasi 50 la suta dintr un numar mic de telespectatori ! nu iau apararea antenei3 ,dar asta e statistica :)
  • stefan stefan
    cand ai 3 telespectatori, e normal sa te poti lauda cu procent mare la studii superioare :) probabil ca numar efectiv a3 este peste celelalte.
  • alex alex
    Recunosc ca eu sunt unul dintre cei care se mai uita din cand la A3 si le creste audienta.Dar o fac ca sa ma amuz sau ca sa vad ce prostii mai debiteaza.Din cand in cand mi se mai da ocazia sa-i mai vad cum sufera,asa cum s-a intamplat duminica seara cand Ponta si-a recunoscut infrangerea.Era jalanie mare in studio,de parca le-a luat cineva jucariile.
  • Bogdan Bogdan
    Este vorba de un studiu legat de televiziuni. Este de inteles de ce nu apare Romania TV. E drept...au avut o scapare....Antena 3 (mai e aici?)
  • mailerman mailerman
    Sunt factor postal si va vorbesc in cunostinta de cauza.Jntru zilnic in casale oamenilor si din ceea ce vadm pot sa spun ca aproape 95% din pensionari au tv-ul pornit pe latrina3 si rtv,cu majoritate pe latrina3.
  • dinu cozma dinu cozma
    mda...voi tinerii frumosi, care va informati de pe facebook. si injurati cu spume pe cine are alta parere decat voi. pensionarii au cladit romania amice, nu voi tinerii frumosi. da, logic, pensionarii sunt de stanga si voteaza ponta, pt ca asa este firesc, vor si ei pensii mai mari. dar asta nu-i face mai rai decat tinerii superficiali din ziua de azi, care se proclama de dreapta si "frumosi" si satu pe net sa linseze sau macar sa il scuipe pe unul doar pt ca e...pensionar. si tu vei fi asa la un moment dat.
  • dinu cozma dinu cozma
    este un titlu tendentios. in primul rand din acei peste 3 milioane de privitori, in jur de 35 la suta au studii superioare. dat fiind faptul ca cei mai multi privitori sunt la antena 3, acest procent transformat in numere seci face ca antena sa aiba un numar mai mare de privitori cu studii superioare decat concurentii. procentual ,sigur, digi sau b1 stau mai bine ,dar procentele transformate in cifre arata exact invers.
  • Cristi B Cristi B
    Pai cine sa creada prostiile debitate pe acolo, daca nu pensionarii uitati in fata televizoarelor. Cei 35,8% cu studii superioare banuiesc ca urmaresc canalul sa se amuze sau ca nu e ceva interesant pe Animal Planet. Acum... sa se astepte la o avalansa de farmacii care vor dori sa faca reclama pe postul afiliat CNN.
  • adi adi
    si Romania Tv? cat la suta sunt cu studi?

Trimite un comentariu

sus