Skip to main content

Un membru CNA: Am asistat astăzi la cea mai mare manipulare şi fraudare a votului de către unele posturi de televiziune

 
Jucan, transmisie live
Jucan, transmisie live

Jucan, transmisie live"Am asistat astăzi la cea mai mare manipulare şi fraudare a votului de către unele posturi de televiziune", spune Valentin Jucan, membru CNA, într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro, în urmă cu câteva minute.

Publicitate

"Antena3 şi RomâniaTV, două televiziuni licenţiate în România, şi-au arătat capacitatea de dezinformare şi manipulare, îndeplinindu-şi astfel ţinta existenţei lor", mai spune membrul CNA după încheierea turului doi al alegerilor prezidenţiale, în România.

Membrul CNA numeşte în comunicatul său de presă doar posturile Antena 3 şi România TV.

Valentin Jucan trece în revistă principalele derapaje ale posturilor de ştiri. Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din comunicatul semnat de membrul CNA cel mai activ în privinţa comunicării cu mass-media.

"Au fost difuzate informaţii mincinoase, filmări regizate cu camera ascunsă, reportaje mincinoase de la secţiile de vot din străinătate, declaraţii ale politicienilor cu unic mesaj de susţinere a unui anumit candidat, acuzaţii neprobate privind fraudarea votului din diasporă, atacuri la persoană, intervenţii ale moderatorilor care îndeamnă la vot în favoarea unui candidat, instigări la ură pe criterii etnice.

Este fără precedent ceea ce s-a întâmplat astăzi în spaţiul audiovizual, normele legale fiind încălcate sever aproape în fiecare minut de emisie, moralitatea publică fiind şi ea batjocorită. Parlamentul României, prin actuala majoritate politică este direct responsabil de aceste atacuri concertate la libera formare a opiniei şi la informarea corectă a publicului.

Din programele difuzate astăzi de Antena3 şi RomâniaTV se înţelege că publicul lor ţintă este considerat un public credul şi fără minime posibilităţi cognitive, altfel nu se poate explica violenţa dezinformării şi modalitatea în care au fost realizate emisiunile – sub limita mediocrităţii.

Consiliul Naţional al Audiovizualului - CNA va trebui să analizeze, în prima şedinţă publică, întreaga desfăşurare a zilei de alegeri, din punct de vedere audiovizual, cu precădere la posturile Antena3 şi RomâniaTV, posturi care, în aceste condiţii, ridică mari semne de întrebare în legătură cu posibilitatea păstrării licenţelor audiovizuale. Dacă CNA nu va tranşa cu corectitudine gravele încălcări ale legislaţiei, va fi complice cu fraudarea alegerilor şi cu distrugerea credibilităţii presei audiovizuale.

Aceste posturi nu mai reprezintă de mult timp jurnalismul liber, declaraţiile lor de credinţă formulate la momentul solicitării licenţei audiovizuale fiind transformate în simple lozinci. Servilismul politic nu are ce căuta într-o presă liberă a unui stat democratic.

Valentin-Alexandru JUCAN, membru C.N.A.

În temeiul Legii audiovizualului, art. 11.6, membrii Consiliului sunt garanţi ai interesului public şi nu reprezintă autoritatea care i-a propus."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marinescu Marinescu
    Imi pare foarte rau ca trebuie sa va contrazic, am votat in Luxemburg, si organizarea a fost ireprosabila, au fost sapte cabine de vot , iar cei din consulat incercau sa rezolve cat mai bine situatia, asa ca dragilor mai tineti seama si de alte pareri, nu aruncati cu noroi, chiar daca nu am votat cu Dnul.Ponta, nu pot contesta organizarea ireprosabila, a celor din acest consulat, cred ca si in celelalte ambasade si consulate au facut tot ce au putut, sa se poata vota mai repede, dar.... din pacate au fost foarte multi agitatori.
    Dar cum a fost organizarea in 2009 ? cind a fost PDL-ul , nu au mai facut atata tam, tam ca de erau basistiii
  • ionut ionut
    Ăsta e idioata de Firea (PSD) ....care afirma ca nus ce secție de votare din Londra era goala și lumea stătea la coada de dimineata...
  • catalin catalin
    Numai acum a sesizat asta?? Se intampla de 2-3 ani...
  • 1 1
    Ce fețe aveau astia aseara de la fosa 3 si GuITA TV.
  • alex alex
    Jucan si (ex) Narcisa Iorga mereu au urlat impotriva intact, dar uiti cine e "seful" CNA si cine a pus-o acolo...
  • pArA pArA
    Astia bat in retragere acum ... ca li se face frica ...
    Dar pana acum de ce oare nu au observat ce se intampla pe aceste 2 posturi de televiziune , daca se mai pot numii asa ...

    Oricum ar trebui retrase licentele clar ... si in acelasi timp si baietii astia din CNA ar trebui sa isi dea demisia de buna voie ...

Trimite un comentariu

sus