Skip to main content

Un membru CNA le reamintește televiziunilor de știri care le sunt obligațiile, în sensul respectării legii

 
Un membru CNA le reamintește televiziunilor de știri care le sunt obligațiile, în sensul respectării legii
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Publicitate

Membrul CNA Valentin Jucan le reamintește posturilor de știri, dar și televiziunii publice, care le sunt obligațiile, în sensul respectării legii, într-un comunicat de presă.

"Vă transmit, prin prezentul comunicat, câteva dintre principalele obligații pe care le aveți, în sensul respectării legii, obligații pe care le-ați acceptat la momentul solicitării unei licențe audiovizuale.
Vă reamintesc că informarea corectă a publicului este esențială, cu atât mai mult într-o perioadă electorală", le spune membrul CNA principalelor posturi de știri, Antena3, B1TV, Digi24, RealitateaTV, RomâniaTV", subliniază Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

Valentin Jucan mai spune că televiziunile "transformă libertatea presei într-un deziderat ratat".

"Vă solicit să tratați cu responsabilitate modul de comunicare cu publicul dumneavoastră, cu românii, înainte ca încrederea în presă (scrisă sau audiovizuală) să fie spulberată", mai spune Valentin Jucan.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, comunicatul de presă semnat de Valentin Jucan.

"În atenția principalelor posturi de știri, Antena3, B1TV, Digi24, RealitateaTV, RomâniaTV

De asemenea în atenția postului public de televiziune TVR

Având în vedere că ne aflăm la începutul ultimei săptămâni de campanie electorală, ținând cont de încălcările grave ale legislației audiovizuale manifestate, până acum la cele mai multe dintre posturile centrale de știri, vă transmit, prin prezentul comunicat, câteva dintre principalele obligații pe care le aveți, în sensul respectării legii, obligații pe care le-ați acceptat la momentul solicitării unei licențe audiovizuale.

Vă reamintesc că informarea corectă a publicului este esențială, cu atât mai mult într-o perioadă electorală. Fraudarea alegerilor, prin dezinformare și manipulare, nu are nicio legătură cu esența "statului de drept" la care faceți referire cu fiecare ocazie.

Prin radicalizarea orientării politice a conținutului editorial și prin derapajele care decurg din această stare lipsită de jurnalism obiectiv vă poziționați în afara normelor unei democrații consolidate. Prin imitație, mulți politicieni înțeleg că violența verbală, minciuna sau calomnia sunt elemente esențiale în transmiterea unui mesaj politic, ceea ce reprezintă o gravă eroare. Faptul că aceste comportamente sunt tolerate, preluate, multiplicate, chiar încurajate la posturile de televiziune, transformă libertatea presei într-un deziderat ratat.

Vă solicit să tratați cu responsabilitate modul de comunicare cu publicul dumneavoastră, cu românii, înainte ca încrederea în presă (scrisă sau audiovizuală) să fie spulberată."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • valentin juncan o tine tot intr-un comunicat. cred ca papagalul asta tine sa devina presedinte CNA si nu stie cum sa se mai bage in seama.

Trimite un comentariu