Skip to main content

Un membru CNA o apostrofează pe Dana Grecu pentru că Mugur Ciuvică a spus: "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!"

 
Un membru CNA o apostrofează pe Dana Grecu pentru că Mugur Ciuvică a spus: "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!"
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Publicitate

Valentin Jucan, membru CNA, o apostrofează pe Dana Grecu, prezentatoare la Antena 3, că i-a permis lui Mugur Ciuvică să spună unui alt invitat "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!".

Jucan îi amintește realizatoarei de la Antena 3 că a încălcat legea prin faptul că i-a permis unui invitat să folosească un limbaj injurios.

Membrul CNA îi mai reamintește Danei Grecu că acesta nu a fost singurul derapaj din emisiunea sa de până acum.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea de schisă semnată de Valentin Jucan:

"Într-o emisiune recentă moderată de dumneavoastră, domnul Mugur Ciuvică se adresează unui alt invitat în acest fel: "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!"
Sunt convins că datorită experienței dumneavoastră ca om de presă, nu vă este necunoscut articolul din Codul audiovizual (40.3) care obligă moderatorii, prezentatorii și realizatorii programelor să nu permită invitatilor să folosească un limbaj injurios.

Mai mult, în declarația de credință a postului Antena3 formulată la momentul solicitării unei licențe audiovizuale, se face vorbire despre "presă, respectiv televiziune, care trebuie să își asume responsabilitatea pe care o are în fața societății".

Or, în cazul emisiunii la care fac referire, responsabilitatea pe care o aveți față de publicul postului Antena3 este călcată în picioare de un limbaj grobian, fără ca dumneavoastră să aveți vreo reacție, așa cum legea și bunul simț obligă. De altfel, acesta este doar un caz din multe altele. Nu demult, tot într-o emisiune pe care o realizați, un politician român, femeie, era numită "parașută", din nou fără o minimă reacție din partea dumneavoastră.

Cunosc orientarea editorială a postului Antena3. Faptul că aduceți contribuții la această orientarea este o chestiune care vă privește. Dar vă întreb: după ce toate aceste mize politice pe care le slujiți for fi trecute, ce veți face, dumneavoastră, om tânăr de presă? Căci acum, ceea ce numiți jurnalism este un "nimic", iar mai târziu, din "nimic" nu mai puteți face jurnalism."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • La Antena 3 s-au produs mai multe fenomene benefice pentru naţiune: Gâdea şi Badea au damblagit, Radu Tudor s-a sinucis cu pistolul din dotare, iar Dana Grecu a început să alerge ca o hupcă nebună pe câmpii. Varanul va crăpa de inimă rea în închisoare, iar poporul român va sărbători.
  • Gresit, domnule, am urmarit emisiunea si Dana Grecu a avut o atitudine ferma de stopare a limbajului d-lui Ciuvica, atat in emisiune cat si dupa aceea, la alta emisiune la care au participat amandoi.

Trimite un comentariu