Skip to main content

Un tânăr jurnalist independent susține că a fost bătut de polițiști în timp ce investiga abuzurile oamenilor legii

 

jurnalist agresatReporterul de la Casa Jurnalistului Ștefan Mako susține că a fost bătut luni seară de polițiștii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat cand il băteau pe alt bărbat. Potrivit relatărilor sale, jurnalistul a fost legitimat de polițiști, i-au smuls mobilul și au șters filmarea, l-au aruncat in secția de poliție, l-au lovit, injurat, scuipat și amenințat, apoi i-au dat drumul.

Publicitate

Jurnalistul documenta de câteva luni procesul unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unui val de plângeri și anchete pentru abuzuri la Poliția Centrului Istoric și Secția 10 din București, potrivit publicației Casa Jurnalistului.

Ziaristul a depus astăzi plângere la Parchet cu privire la incidentul petrecut luni seara, după ce, în prealabil, a mers la IML pentru a solicita o examinare medico-legală.

Casa Jurnalistului atrage atenția opiniei publice că acesta nu este nu este singular.

"De-a lungul timpului am investigat mai multe cazuri care semnalează abuzurile polițiștilor secției 10 din Centrul Istoric. Sperăm ca prin mediatizarea acestui caz să reușim să determinăm autoritățile să ancheteze abuzurile semnalate" spun cei de la Independent Media Network Romania, partener al Casei Jurnalistului.

Responsabilizarea actorilor sociali comunitari, in absența unui simț profesional dezvoltat, a unei conștiințe umane și a unei conduite civice normale, nu poate fi făcută decat prin puternice presiuni legislative (inclusiv de coerciție) și eforturile susținute și conjugate ale societății civile, mai spune organizația Independent Media Network Romania.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • n-am niciun dubiu ca a fost batut si jignit. asta fac cam de mult militienii. si jandarmii. :( cine nu e cu ei e impotriva lor. e plin fb-ul de filmari incriminatorii ( sunet+imagine) cu abuzurile, impertinenta si tupeul nemarginit al uor militieni care se cred dumnezei.

Trimite un comentariu