Skip to main content

Documentarul "Toto și surorile lui", produs de HBO Europe, va fi difuzat joi la postul de filme

 

TOTO SI SURORILE LUI"Toto și surorile lui", noul documentar produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production și regizat de Alexander Nanau, va avea premiera la HBO pe 18 decembrie, de la ora 20:00.

Publicitate

Toto și surorile lui este un documentar observațional de lung metraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București.

Povestea documentarului

Totonel (10 ani) și surorile lui, Andreea (14 ani) și Ana (17 ani), așteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învață cum să supraviețuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce și familia se va reuni (și vor trăi departe de sărăcie, violență și droguri).
O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex.

PREMII. Premiera internațională de la Festivalul de Film de la San Sebastian a fost urmată de numeroase selecții și premii în festivalurile de film renumite din toată lumea.

Filmul a câștigat premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film. După premiul de la Zurich, Toto și surorile lui a primit premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a ediție a Festivalului de la Varșovia.

Juriul Festivalului Internațional de Film Documentar Jihlava i-a acordat premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar de lung metraj, iar, în cadrul festivalului DOK Leipzig, Toto și surorile lui a câștigat două premii, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Ver.di, precum și Honorary Mention de la juriul principal.

În urmă cu doar câteva zile, la Festival dei Popoli, festivalul de film documentar de la Florența, filmul a primit premiul publicului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Toto a fost si la Next Star,a dansat...si a fost o sora a lui in platou...emotionanta poveste...

Trimite un comentariu