Skip to main content

Halucinant. Valentin Jucan: "Șefa Consiliului s-ar fi dus la o angajată cu o lumânare aprinsă, de la mort, pentru a o "convinge" să semneze ceva

 

Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

UPDATE 2: "Nu știu despre ce e vorba. Nu am cunoștință de nimic din ce scrie acolo", a răspuns Laura Georgescu, președintele CNA, la solicitarea jurnaliștilor de a oferi un punct de vedere cu privire la cele relatate de Valentin Jucan și unii dintre angajații instituției.

UPDATE. Angajați ai CNA, care au dorit să-și păstreze anonimatul, au povestit pentru Paginademedia.ro că "incidentul cu lumânarea" a pornit de la o întâmplare între angajați, în care nu ar fi fost implicată și șefa instituției. Sensul acestei întâmplări ar fi fost greșit interpretat de către semnatarul mailului făcut public de Valentin Jucan, membru CNA.

În instituția Consiliului Național al Audiovizualului se petrec lucruri greu de imaginat. Valentin Jucan, membru CNA, a povestit aseară pe pagina sa de Facebook, un episod demn de ritualurile voodoo.

Jucan a spus că a primit un mail de la un angajat al CNA care i-a povestit că "președintele CNA s-a dus la o angajată de la serviciul juridic cu o lumânare aprinsă și i-au spus că e o lumânare de la mort și dacă nu semnează ce spune președintele, o sparge și că va muri".

"Zilnic, în CNA, această individă ajunsă în Consiliu pe mâna lui Victor Ponta, provoacă scandaluri, încalcă legea, minte. Întreține o stare conflictuală și amenință în moduri greu de imaginat angajații, totul pentru a încerca să păstreze controlul asupra instituției. (...) Nevoia Laurei Georgescu de a se păstra prin orice mijloace la conducerea CNA vine și din disperarea provocată de cercetările DNA. Vrea să cunoască ce anume solicită procurorii și, dacă se poate, să aranjeze ce se poate aranja în favoarea ei și în detrimentul actului de justiție.
În print-screen-ul alăturat este un mail primit recent. Numele persoanelor a fost acoperit pentru a nu le provoca și mai multe neplăceri. Priviți și judecați", a scris Valentin Jucan, pe pagina sa de Facebook.

Screen Shot 2014-12-11 at 11.12.41 AM

În ședința de astăzi s-a mai petrecut un eveniment neobișnuit. La puțin timp după ce a început ședința, în sală a intrat un angajat de la Serviciul Juridic al CNA, s-a adresat membrilor Consiliului, după care Monica Gubernat a propus o pauză de consultare de zece minute. Angajatul a spus că trebuie să meargă la DNA.

Întrebați de presă care este subiectul discuției, membrii Consiliului au spus că este o problemă internă și că nu pot oferi detalii.

Valentin Jucan a oferit presei un e-mail primit, acum câteva zile de la un angajat, în care se vorbea despre o altă scenă petrecută între pereții instituției de reglementare a audiovizualului.

Angajata CNA spunea că a fost martoră la o scenă neobișnuită, chiar în fața biroului său când s-a intersectat cu Laura Georgescu și un membru al Serviciului Juridic. Angajatul de la Juridic a început să o înjure pe șefa Consiliului și i-a trântit ușa în nas până a "scos-o din țâțâni".

Angajatul de la Juridic îi spunea șefei CNA că îi va face dosar penal unui alt angajt pentru că ea "sabotează comisia de inventariere" (legat de anchetele DNA și perchezițiile care au avut lot în ultimele luni în instituție).

PRECIZARE. În acest moment, Laura Georgescu, președintele CNA, se află în sala de ședință. Paginademedia.ro îi va solicita un punct de vedere la prima pauză, dacă va exista una, sau la sfârșitul ședinței.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu