Skip to main content

Instanța a menținut o amendă de 10.000 de lei dată de CNA postului B1 TV

 
Instanța a menținut o amendă de 10.000 de lei dată de CNA postului B1 TV
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Sursa foto: Epochtimes
Sursa foto: Epochtimes

Publicitate

Curtea de Apel București a decis ieri că amenda de 10.000 de lei aplicată de CNA, pe 22 mai 2014, postului B1 TV este un îndreptățită.

Postul de știri a fost amendat pentru prejudicierea imaginii lui Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa, precum şi a lui Nicuşor Constantinescu, președintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Ieri, Curtea de apel a respins contestația formulată de B1 TV Channel, ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

CONTEXT. Reamintim că pe 22 mai postul B1 TV a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni difuzate în luna aprilie în care au fost făcute o serie de afirmații, atât de moderatori, cât și de invitați prin care au fost lezate drepturile, interesele și imaginea primarului Radu Mazăre, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Mare parte dintre emisiunile de la postul B1 TV au avut ca subiect urmărirea DNA în cazul lui Radu Mazăre, dar și o serie de presupuse afaceri ilegale în care ar fi fost implicat primarului Constanței și Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

CNA a analizat mai multe ediții ale emisiunilor România acum, Butonul de panică, Aktualitatea B1, Bună seara, România, Sub semnul întrebării, 360°, Talk B1, Xpress, Lumea lui Banciu și Actualitatea Românească, difuzate de B1 TV în perioada 16-28 martie 2014.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva exemple de titluri afișate de B1 TV în timpul emisiunilor care l-au avut ca subiect pe Radu Mazăre:

  • „DNA a extins urmărirea penală în cazul Mazăre”,
  • „Mazăre tună şi fulgeră în Săptămâna Patimilor”
  • „Mazăre ia din nou la ţintă justiţia”
  • „Mazăre, acuzat de fals în declaraţii de avere";
  • „Nicuşor, 2 milioane de euro pentru televiziunea lui Mazăre"

Rareş Aniţa, reprezentantul B1 TV, a spus că televiziunea le-a solicitat un punct de vedere celor doi politicieni.

„Am încercat sub toate formele să avem şi un punct de vedere din partea domnului Mazăre. Ne-a refuzat de fiecare dată. Toate acuzaţiile au fost probate, restul au fost opinii pe marginea subiectelor dezbătute. Ulterior, am primit o solicitare de drept de replică, le-am spus (lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu - n.r.) că nu respectă condiţiile de acordare din Codul audiovizualului, pentru că era generică şi nu se referea la ceva concret. Noi am comunicat petenţilor că nu se poate acorda acest drept la replică, cu atât mai mult cu cât noi am solicitat un drept la replică de nenumărate ori din partea celor doi", a spus Rareş Aniţa în ședința din 15 mai.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu