Skip to main content

Klaus Iohannis și-a ales purtătorul de cuvânt: fosta directoare BBC World Service București

 

TatianaNiculescuBran_radio romania cultural
Tatiana Niculescu Bran - Foto: radioromaniacultural.ro

Publicitate

Tatiana Niculescu Bran, fostul director BBC World Service București, este noul purtător de cuvânt al președintelui ales Klaus Iohannis, potrivit unui anunț postat de aceasta pe pagina sa de Facebook.

„Președintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt.”, a anunțat aceasta.

Tatiana Niculescu Bran este scriitoare și jurnalist. Ea a fost jurnalist la BBC World Service între 1995 și 2004. Apoi, între 2004  și 2008, Tatiana Niculescu Bran a fost directorul  BBC World Service din București.

Potrivit polirom.ro, în 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatură română, Spovedanie la Tanacu, urmat, în 2007, de Cartea Judecătorilor. Cele doua romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru.

Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Șerban. Același volum a inspirat de asemenea filmul După dealuri (Beyond the Hills), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • un om care scrie! o doamna care nu arata a precupeata. o fata si niste ochi de om educat, citit, ingrijit. doamne ajuta! cred ca dupa mona musca este prima fata de femeie care nu-i pe calapodul ajunselor in politica pe cai netrebnice. sa fie intr-un ceas bun!

Trimite un comentariu