Skip to main content

Publisherul Ziarului Puterea îl suspendă pe directorul publicaţiei, Mihai Pâlşu. Motivul - publisherul nu crede un articol scris de director

 
Screen Shot 2014-12-10 at 6.29.56 PM
Screen Shot 2014-12-10 at 6.29.56 PM

Screen Shot 2014-12-10 at 6.50.21 PMUPDATE. "Am oferit românilor, de ziua mea de naştere, un cadou jurnalistic unic: “Schema fraudei EADS”, spune Mihai Pâlşu, într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro. Jurnalistul ţine să menţioneze că are în pregătire "episoadele 2 şi 3 ale acestei anchete", care i-au adus suspendarea din funcţia de director editorial al ziarului Puterea. Comunicatul de presă, pe larg, în articol.

Publicitate

Situaţie neobişnuită în presa românească. Compania care editează ziarul Puterea l-a suspendat pe directorul publicatiei, Mihai Pâlşu, dupa ce acesta din urma a publicat un articol pe care publisherul nu-l consideră credibil, dar care apare în continuare pe site-ul cotidianului, scrie HotNews.ro.

În numărul de miercuri al ediţiei tipărite şi pe site, directorul ziarului Puterea, jurnalistul Mihai Palsu, semneza un articol titrat "EXCLUSIV! Schema Fraudei EADS. Manevrele lui Oprea, mita lui Nica, vedeti cine a negociat cu Lagardere, fratia Tiriac-Zetche-Zoller...".

Materialul lui Pâlşu porneşte de la o ştire a agenţiei internaţionale France Presse, potrivit careia "procurorii Parchetului din Munchen au perchezitionat filiale ale Grupului Airbus Defence and Space".

Potrivit articolului publicat de Pâlşu, care citeaza agentia de presa, "magistraţii nemţi au informaţii ca s-ar fi comis acte de corupţie în România şi Arabia Saudita" in legatura cu concernul EADS.

Plecand de la stirea AFP, directorul ziarului Puterea isi continua propriul articol in care se mentioneaza numele ministrului actual de Interne, Gabriel Oprea, si ale oamenilor de afaceri Ion Tiriac, Arnaud Lagardere, Dieter Zetche, Stefan Zoller, impreuna cu o serie intreaga de acuzatii de frauda si coruptie.

Miercuri, pe site-ul ziarului Puterea, apare un comunicat in care se arata ca "publisherul si detinatorul brand-ului Puterea se delimiteaza de articolul domnului Mihai Palsu deoarece nu contine probe relevante ideilor sustinute si aduce atingere codului deontologic".

"Publisherul si detinatorul brand-ului Puterea nu sustin ipotezele, judecatile si concluziile emise de jurnalistul Mihai Palsu in articolul "EXCLUSIV! Schema Fraudei EADS. Manevrele lui Oprea, mita lui Nica, vedeti cine a negociat cu Lagardere, fratia Tiriac-Zetche-Zoller..." publicat la data de zece decembrie ac.", se mai arata in anuntul semnat SC CROSS MEDIA PARTENERS S.R.L.

De asemenea, pe site se mai anunta ca Mihai Palsu este suspendat din functia de director al publicatiei.

"Ca urmare a acestui incident, domnul Mihai Palsu a fost suspendat din functia de director al cotidianului Puterea pana la prezentarea probelor care pot justifica acuzatiile emise sau pana cand organele de justitie vor proba indirect cele sustinute", se arata in anuntul publisherului.

Pe site-ul Biroului de Audit al Tirajelor, apare firma Cross Media Partners (in forma corecta in limba engleza, ci nu "Parteners") drept publisher al ziarului Puterea. Directorul general al firmei este Georgian Puiu.

Reacţia lui Mihai Pâlşu la comunicatul de presă publicat astăzi de publisherul ziarului Puterea:

"Astăzi, 10 decembrie 2014, am oferit românilor, de ziua mea de naştere, un cadou jurnalistic unic: “Schema fraudei EADS”. Din poziţia de director editorial al cotidianului naţional PUTEREA, am publicat o anchetă bine documentată care nu încalcă în nici un fel codul deontologic. Informaţiile publicate de mine, şi care ne arată imensul jaf comis din bani publici de către anumiţi miniştri ai Guvernului României în Afacerea EADS, vor fi confirmate de Procuratura din Munchen şi de DNA.

Tot astăzi, de ziua mea de naştere, în urma anchetei “Schema fraudei EADS”, patronii ziarului PUTEREA mi-au oferit, la rândul lor, un ”cadou”: m-au suspendat din funcţia de director editorial. Conform contractului pe care îl am, patronii au acest drept. Nu voi comenta niciodată deciziile patronilor publicaţiei. Vă las vouă, stimaţi cititori, plăcerea de a trage concluzii pertinente!

De 25 de ani de zile, sunt jurnalist şi înţeleg foarte bine importanţa unei anchete şi daunele pe care ea le poate produce. (...)

Le mulţumesc celor care au ţinut să-mi transmită mesaje de susţinere, sau de confirmare, în urma publicării anchetei “Schema fraudei EADS”.

Pe toţi cei implicaţi în Escrocheria EADS, îi anunţ pe acestă cale că bulgărele de zăpadă a luat-o la vale şi nu mai poate fi oprit. Personal, am în pregătire episoadele 2 şi 3 ale acestei anchete, cu un subiect atât de arzător încât unora le produce insomnii şi atacuri de panică. Am să prezint opiniei publice informaţii reale, aşa cum am făcut-o şi până acum în acestă anchetă, şi în altele ce au fost confirmate de DIICOT sau DNA.

Vă mulţumesc tuturor pentru suportul acordat, dar şi pentru cadouri, indiferent de natura lor.
Mihai Pâlşu
Jurnalist PUTEREA"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • leFrancais leFrancais
    ce face Palsu se numeste japca, nicidecum investigatie. am citit articolul si era scris dupa ureche, far vreo dovada, in stilul in care acest santajist amic cu SRS a pacalit presa ani de zile si a falimentat Ziua, batandu-si joc de sute de oameni!

Trimite un comentariu

sus