Skip to main content

Radu Mazăre, în conflict de interese pentru că a semnat contracte de atribuire cu o serie de firme, printre care și cu Soti Cable Neptun

 

Radu Mazare
Foto: Romania libera

Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, are dosar penal la DNA pentru conflict de interese. Sesizarea a fost făcută de Agenția Națională de Integritate, care a descoperit faptul că primarul Mazăre a dirijat contracte către firme apropiate, prejudiciul fiind de 4.582.571 euro ( 20.621.572,49 lei), scrie România liberă.

ANI a verificat toate contractele atribuite prin semnătura lui Mazăre societăților pe care le-a controlat la un moment dat, înainte de a fi primar, respectiv „Conpress Holding” și „Soti Cable Neptun”.

Din verificări ar fi rezultat că Mazăre, în calitate de primar, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) cu Conpress holding și SOTI Cable Neptun, care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel.

Cu Strutinsky, susține ANI, Radu Mazăre se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale.

Spre exemplu, Radu Mazăre s-ar fi aflat în conflict de interese deoarece, în calitatea sa de primar, în urma procedurii de selecție a ofertelor, a semnat raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia evenimentului ”Sărbători de Iarnă - Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L, societatea lui Strutinsky Sorin Gabriel.

Alte contracte atribuite firmelor lui Strutinskyar fi : un contract încheiat la data de 25.06.2008 cu Soti Cable Neptun ce are ca obiect ”organizarea spectacolelor artistice din perioada sezonului estival”; un contract încheiat cu Soti Cable Neptun ce are ca obiect ”prezentarea spectacolelor organizate cu ocazia zilei Constanței”, valoare acestuia fiind de 630.000 lei, un contract încheiat la data de 01.09.2011 cu societatea comercială

Ce legi a încălcat Radu Mazăre

Potrivit art. 301 din Codul Penal al României

  • „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, (...) pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
  • De asemenea, potrivit art. 12 lit. b) din legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu