Skip to main content

Adrian Sârbu a preluat și oficial frâiele Mediafax: este director general. E și administrator unic, în locul Roxanei Grigoruță, reținută în dosarul Mediafax

 

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

Adrian Sârbu este noul director general al Mediafax. Totodată, Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, este și noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax și "noul director general Adrian Sârbu" au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaților.

Pe lângă poziția de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este și noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

Adrian Sârbu a trecut pe poziția de reprezentant al Allerria (administrator unic al Mediafax) la sfârșitul anului trecut, în urma renunțării Roxanei Grigoruță.

Reamintim că Roxana Grigoruță a fost reținută pe 12 decembrie, pentru 30 de zile, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Ea este încă în arest, după ce Parchetul de pe Înalta Curte de Justiție și Casație a decis prelungirea mandarului de arest preventiv, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Documentul din Monitorul Oficial vorbește și despre un contract de ipotecă încheiat între Mediafax și ING.

Mediafax, societate detinuta de Adrian Sarbu, a incheiat in data de 8 septembrie 2014 cu ING Bank un contract care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor marcilor detinute de Mediafax, in vederea garantarii unui contract de credit incheiat cu aceasta banca in data de 12.11.2001."

Pe larg, situația conform datelor din Monitorul Oficial, care publică convocatorul la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Mediafax SA, dar și la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (ambele urmând să aibă loc pe 23 februarie):

- Allerria Management Company este acționar al Mediafax cu 99,4% din acțiunile sociale ale companiei.

- Reprezentantul Allerria este, din 29 decembrie 2014, Adrian Sârbu. El o înlocuiește pe Roxana Grigoruță, după ce aceasta a renunțat la poziția pe care o ocupa.

- Administrator unic al Mediafax SA este Allerria Managament. Mandatul va fi prelungit, în mai 2015, pentru încă patru ani.

- actualul auditor al Mediafax, compania Audit Tax Management, urmează să fie înlocuit.

Convocatorul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (care va avea loc pe 23 februarie), publicat în Monitorul oficial pune pe ordinea de zi:

1. Se ia act de renuntarea Roxanei Dorina Grigoruta, la calitatea de reprezentant permanent al Administratorului unic, Societatea Alerria Management Company, si inlocuirea acesteia cu Adrian sarbu, conform Hotararrii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii Alerria Management Company din data de 29.12.2014.

2. prelungirea mandatului Administratorului unic (n.a Alerria Management Company) al Societatii (n.a Mediafax), pentru o perioada de 4 ani, incepand cu data de 01.05.2015, respectiv pana la data de 01.05.2019.
3.

3. Inlocuirea auditorului financiar al Societatii (n.a Mediafax), respectiv Societatea 'Audit Tax Management - SRL.
4. numirea noului auditor financiar al Societatii, pentru un mandat de 3 ani, incepand cu data de 23.02.2015.
(..)

4. numirea noului auditor financiar al Societății, pentru un mandat de trei ani, începând cu data de 23 februarie 20015

5. Stabilirea remunerației auditorului financiar al Societății

6. desemnarea persoanei care să reprezinte Societatea (Mediafax n. red) și pe acționarii acesteia, să negocieze și să semneze în numele și pentru Societate contractul cu auditorul financiar.

Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Mediafax SA:

 1. Schimbarea sediului social al Societății

2. Ratificarea Contractului de ipotecă mobiliară din data de 8.09.2014 încheiat între Societate (Mediafax n. red) cu ING Bank, care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor mărcilor deținute de Societate, cu orice modificări și/sau înnoiri ulterioare, care constituie Fondul de Comerț al Societății, în vederea garantării Contractului de credit încheiat cu ING Bank în data de 12.11. 2001.

3. desemnarea persoanei care să reprezinte Societatea și să semneze orice alt Act Adițional viitor la Contractul de credit încheiat cu ING Bank, la actele subsecvente acestuia și la contractele de ipotecă mobiliară

4. ratificarea Contractului de mandat încheiat între Societate și noul Director General, domnul Adrian Sârbu, la data de 22.12.2014

5. aprobarea actului constitutiv al Societății

6. mandatarea domnului Adrian Sârbu - Director General, să reprezinte Societatea și pe acționarii sări și să semneze, în numele și pentru Societate și acționarii acesteia Actul Constitutiv actualizat, hotărârile Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a Acționarilor, precum și orice act necesar în vederea îndeplinirii tuturor formalităților cerute de lege pentru înregistrarea punerea în executare și pentru asigurarea opozabilității către terțe persoane a hotărârilor adoptate.

Domnului Adrian Sârbu îi este conferit dreptul de a delega altor persoane mandatul său cu privire la îndeplinirea formalităților menționate mai sus.

Citește și:

Autor: Adrian Vasilache petrisor.obaeyahoo.com

Trimite un comentariu