Skip to main content

Atacurile media la adresa justiției, din nou în MCV: Au fost cazuri în care media a prezentat lucruri neadevărate sau a acuzat magistrați sau familiile lor de corupție

 

media_presa_mediafax

Publicitate

Atacurile media la adresa judecătorilor și a procurorilor au continuat și în 2014, se arată în raportul MCV adoptat astăzi de Comisia Europeană. Deși nu la fel de puternice ca în 2012, aceste atacuri rămân o problemă, mai arată documentul.

Consiliul Suprem al Magistraturii a prezentat o serie de exemple de cazuri în care media a prezentat lucruri neadevărate sau a acuzat magistrați sau familiile lor de corupție. Au fost și cazuri în care Curtea Constituțională a primit critici puternice din partea anumitor persoane publice.

Raportul MCV mai arată că judecătorii și ONG-urile au cerut CNA să joace un rol mai activ în sancționarea televiziunilor atunci când acestea nu respectă etica profesională, dar, potrivit CSM, forul audiovizual nu a urmărit cazurile în mod sistematic.

„Au existat apeluri la adresa Consiliului Național al Audiovizualului să joace un rol mai activ în sancționarea media în cazurile de încălcare a eticii profesionale. Autoritățile judiciare au luat măsuri mai proactive pentru a îmbunătăți informarea media pe tema evoluțiilor din sistemul judiciar.", arată raportul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu