Skip to main content

Atacurile media la adresa justiţiei, din nou în MCV: Au fost cazuri în care media a prezentat lucruri neadevărate sau a acuzat magistraţi sau familiile lor de corupţie

 
media_presa_mediafax
media_presa_mediafax

media_presa_mediafax

Publicitate

Atacurile media la adresa judecătorilor şi a procurorilor au continuat şi în 2014, se arată în raportul MCV adoptat astăzi de Comisia Europeană. Deşi nu la fel de puternice ca în 2012, aceste atacuri rămân o problemă, mai arată documentul.

Consiliul Suprem al Magistraturii a prezentat o serie de exemple de cazuri în care media a prezentat lucruri neadevărate sau a acuzat magistraţi sau familiile lor de corupţie. Au fost şi cazuri în care Curtea Constituţională a primit critici puternice din partea anumitor persoane publice.

Raportul MCV mai arată că judecătorii şi ONG-urile au cerut CNA să joace un rol mai activ în sancţionarea televiziunilor atunci când acestea nu respectă etica profesională, dar, potrivit CSM, forul audiovizual nu a urmărit cazurile în mod sistematic.

„Au existat apeluri la adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului să joace un rol mai activ în sancţionarea media în cazurile de încălcare a eticii profesionale. Autorităţile judiciare au luat măsuri mai proactive pentru a îmbunătăţi informarea media pe tema evoluţiilor din sistemul judiciar.", arată raportul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus