Skip to main content

Autoritatea islamică din Egipt recomandă revistei Charlie Hebdo să evite provocările nejustificate

 
Screen Shot 2015-01-13 at 5.05.20 PM
Screen Shot 2015-01-13 at 5.05.20 PM

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Publicitate

Autoritatea islamică din Egipt, Dar al-Ifta, a lansat marţi un avertisment privind intenţia revistei satirice franceze Charlie Hebdo de a publica o nouă caricatură cu Profetul Mahomed, argumentând că este o "provocare nejustificată" care ofensează 1,5 miliarde de musulmani, scrie Mediafax, care citează AFP.

"Această iniţiativă este o provocare nejustificată care ofensează sentimentele a 1,5 miliarde de musulmani din întreaga lume", anunţă Institutul Dar al-Ifta.

Revista satirică Charlie Hebdo va publica miercuri, pe prima pagină, o caricatură cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicaţia franceză, soldat cu 12 morţi. Caricatura are titlul "Se iartă totul".

"Acest număr al Charlie Hebdo va genera un nou val de ură în societăţile franceză şi occidentale, iar acţiunile acestei reviste nu servesc coexistenţei şi dialogului intercultural la care aspiră musulmanii", atrage atenţia Autoritatea islamică din Egipt.

Ibrahim Negm, preşedintele Institutului Dar al-Ifta, a condamnat atacul terorist care a vizat publicaţia satirică franceză.

"Le cerem musulmanilor să nu participe la violenţe. Denunţăm violenţa şi respectăm dreptul la opinie. Dar cealaltă parte trebuie să îmţeleagă că îl iubim pe Profetul Mahomed", adaugă Negm.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus