Skip to main content

Autorităţile franceze critică acoperirea mediatică a atentatelor din ultimele zile

 
Screen Shot 2015-01-11 at 12.12.30 PM
Screen Shot 2015-01-11 at 12.12.30 PM

Screen Shot 2015-01-11 at 12.12.30 PMAcoperirea mediatică a atentatelor comise în ultimele zile în Franţa, în special publicarea unei fotografii care arată executarea unui poliţist de către un jihadist, a suscitat reacţii dure din partea autorităţilor de la Paris, scrie Mediafax.

Publicitate

Premierul Manuel Valls a criticat săptămânalul de dreapta Le Point, după ce acesta a publicat o imagine cu un bărbat mascat, îmbrăcat în negru, care ameninţă cu arma un poliţist ridicând mâinile în semn că se predă.

Acest poliţist, Ahmed Merabet, a fost ucis miercuri de unul dintre fraţii Kouachi, într-un atac soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris.

"Un poliţist care îşi făcea datoria a fost ucis cu laşitate. Nu îmi voi ascunde dezgustul faţă de un săptămânal care publică acestă imagine, cea a unui poliţist ucis cu laşitate de către terorişti", a declarat Valls.

Anterior, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a criticat publicarea acestei "fotografii revoltătoare", denunţând o "atingere a memoriei unui poliţist ucis în timp ce îşi îndeplinea curajos atribuţiile de serviciu".

La rândul său, directorul publicaţiei Le Point, Etienne Grenelle, a afirmat că "revoltătoare este uciderea cu laşitate a unui poliţist care-şi apăra nu doar ţara, dar şi libertatea de exprimare".

"Acest fapt nu trebuie să fie ascuns", a adăugat el.

De asemenea, procurorul din Paris, François Molins, şi-a exprimat regretul în legătură cu divulgarea indentităţii fraţilor Kouachi, miercuri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus