Skip to main content

Încă o lovitură pentru presa scrisă. Un mare lanț de chioșcuri din Capitală are probleme cu Fiscul

 

ChioscUn mare distribuitor de presă din București, cu peste 300 de chioșcuri, riscă să intre în insolvență, din cauza unor probleme cu Fiscul, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 cere insolvență operatorului chioscurilor Acces Press, respectiv Grupul Editorilor și Difuzorilor de Presă SA, potrivit unui dosar înregistrat pe 9 ianuarie la Tribunalul București.

Această companie a fost înființată ca urmare a acordului survenit cu Primăria Municipiului București precum și cu primarille tuturor sectoarelor capitalei referitor la elaborarea și implementarea unui proiect comun de utilitate publică privind organizarea unei rețele moderne de difuzare a presei și cărții, care să înlocuiască tarabele și tonetele existente și să apropie Bucureștiul de aspectul dorit al unei capitale europene.

Potrivit informațiilor de pe site-ul propriu, rețeaua de chioșcuri a companiei depășește 350 de unități, cele mai multe aflându-se în sectorul 3 al Capitalei.

CONTEXT. Compania a raportat în 2013 afaceri de 5,5 milioane de lei și un profit net de peste 100.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finatelor. În același an, datoriile distribuitorului de presă se cifrau la 5,1 milioane de lei.

Intrarea în insolvență și a acestui operator ar crea mari dificultăți pentru publicațiile care mai apar în forma tipărită, și-așa afectate de reducerea numărului difuzorilor de presă scrisă din ultima perioadă.

Printre publicațiile distribuite în rețeaua Acces Press se număra: Libertatea, Click!, România Liberă și Cosmopolitan, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu