Skip to main content

Klaus Iohannis a reclamat Antena 3 și România TV la CNA: "Este o încercare de a lega numele și imaginea mea de personaje dubioase"

 
Klaus Iohannis a reclamat Antena 3 și România TV la CNA: "Este o încercare de a lega numele și imaginea mea de personaje dubioase"
klaus iohannis_wall-street

klaus iohannis_wall-street
Foto: Wall-Street.ro

Publicitate

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului faptul că posturile Antena 3 și România TV au difuzat pe 13 noiembrie emisiuni în care s-a vorbit despre modul în care ar fi fost finanțată campania sa la alegerile prezidențiale.

Iohannis acuză cele două televiziuni că au încercat să "lege numele și imaginea mea de personaje dubioase, de pretinse ilegalități, fără vreo dovadă".

Cele două sesizări făcute de actualul șef al statului pe 14 noiembrie 2014, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, se află pe ordinea de zi a ședinței CNA de astăzi.

În privința postului Antena 3, Klaus Iohannis reclamă că pe data de 13 noiembrie, începand cu ora 15.00, emisiunea Esențial a debutat cu un subiect pe care moderatoarea, Alina Petrescu, l-a prezentat sub titlul "Acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis pe marginea modului care iși finanțează campania".

Din sesizarea adresată de Klaus Iohannis forului, cu privire la Antena 3:

"În întreaga prezentare a subiectului, există un amestec total al opiniilor moderatorului și al invitatilor cu declarații apărute în presă, fără nicio dovadă, fara a se face o distincție clară a acestora. (...) Dand dovada de totală lipsă de imparțialitate, moderatorul emisiunii încearcă să atragă antipatie în randul invitaților invocând un subiect care nu are nicio legatura cu mine, subiectul asasinatelor comandate", a spus șeful statului.

Un fragment din emisiunea "Esențial":

"Domnule Paraschiv, sunt convinsă că ați auzit de acest scandal pentru că, în România cel puțin, asasinate comandate nu știu cat de des auzim de așa ceva. Adica Vitalie Proca și toate numele astea va sună foarte cunoscut, sunt convinsă", a spus moderatoarea.

În replică, invitatul Toader Paraschiv (preşedinte al Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - n.r.) a declarat:

"Regretabil este să auzi că există o încrengătura sau aceste drumuri ale acestor asasini plătiți sau ai celor care comandă aceste asasinate, ajung în sfera politicului, pentru că asta înseamna că trebuie să ne pregătim pentru tot ce este mai rau. Legea finanțării partidelor politice spune clar la ce sume au dreptul să primeasca finanțări din donații în mod confidențial, pana la ce suma pot primi si modul in care se inregistreaza si se interzice cu desavarsire acceptarea de donatii in schimbul unor promisiuni economice (...)"

Klaus Iohannis:

"În opinia mea, intreaga emisiune este o incercare de a lega numele si imaginea mea de personaje dubioase, de pretinse ilegalitati, fara vreo dovada, fara vreun temei lega, de pretinsele fapte ale acestor personaje, cu acuzatii grave care mi se aduc fara niciun fundament.
Libertatea de exprimare nu este absoluta. Protectia pe care o ofera da nastere unor indatoriri si responsabilitati inerente exercitiului sau. (...) Exprimarile realizatorului emisiunii tv si ale invitatilor sai sunt tendentioase, incercand sa prezinte drept adevarate niste fapte care nu sunt si nu au fost probate in niciun fel", concluzionează Iohannis.

Din reclamația semnată de klaus Iohannis, cu privire la România TV:

În cadrul emisiunii de dezbatere "Dosar de președinte" difuzata pe data de 13 noiembrie a fost comentat un articol din presa Republicii Moldova în care șeful PSD Chișinău, Victor Alexeev l-ar acuza pe Klaus Iohannis ca ar fi sponsorizat în campanie de oameni apropiati din Rusia.

Klaus Iohannis:

"România Tv a publicat, în data de 13 noiembrie 2014, pe site-ul său oficial un articol cu titlul "Klaus Iohannis susținut de un om al Moscovei" semnat de Ionela Marcu potrivit căruia "candidatul ACL Klaus Iohannis este susținut de persoane dubioase, care au strânse legături cu Moscova fiind finanțat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi - acționar al Gazprom și colaborator al Moscovei. (...)

În opinia mea, de această dată România TV încearcă să lege numele și imaginea mea de pretinse ilegalitati fara vreo dovada, fara vreun temei legal, prin simpla citire a unor declaratii venite de la Chișinău din partea unui politician."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • ei las' ca acum cele doua closete sunt bot in bot cu alinuta gorghiu preferata domnului Iohannis si chitaristul orban, au mers in closetul3 pnt.repararea imaginii dumneavoastra ce dracu! cei un milion si ceva de oameni care am votat impotriva lui ponta nu mai contam deloc, da' nui nimic alegeri mai sunt si in 2016.

Trimite un comentariu