Skip to main content

Miliardarul Carlos Slim a devenit principalul acţionar individual al cotidianului The New York Times

 
miliardarul Carlos Slim
miliardarul Carlos Slim

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Publicitate

Miliardarul mexican Carlos Slim a devenit principalul acţionar individual al grupului New York Times, după ce şi-a crescut participaţia de la 8% la aproape 17%, scrie Mediafax, care citează un anunţ publicat ieri de cotidianul american.

Carlos Slim, care ocupă locul al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, un veritabil magnat în industria telecomunicaţiilor, şi-a exercitat opţiunea de cumpărare a 15,9 milioane de acţiuni ordinare ale grupului New York Times, la preţul unitar de 6,3572 de dolari, precizează acelaşi comunicat.

În urma acestei operaţiuni, holdingul său, Slim Helu, va deţine 27,8 milioane de acţiuni, reprezentând 16,8% din grupul de presă, care reuneşte The New York Times şi International New York Times.

Carlos Slim va deveni astfel cel mai important investitor individual din acest grup de presă, controlat de familia americană Sulzberger.

Titlurile achiziţionate de miliardarul mexican nu fac însă parte din acţiunile privilegiate, denumite de "clasă B", care acordă posesorilor cele mai multe drepturi de vot în consiliul de administraţie. Tranzacţia va aduce 101 milioane de dolari grupului New York Times.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus