Skip to main content

Radio Impact, din Baia Mare, a rămas fără licență. Frecvența poate fi redobândită doar prin concurs

 

Radio Impact, Baia Mare
FOTO: infomm.ro

Publicitate

CNA a eliberat o frecvență la Baia Mare, 96,9 FM. Consiliul Național al Audiovizualului a decis, în ședința de astăzi, să respingă cererea de prelungire a licenței postului Radio Impact, din Baia Mare, pentru că reprezentanții societății nu au competat dosarul cu toate documentele cerute de lege.

Decizia de neprelungire a licenței radio a fost votată în unanimitate, la ședința CNA de astăzi fiind prezenți în sală opt membri (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

MOTIVUL RESPINGERII. Agecom S.A, companie care operează și licența pentru postul TV Impact (Baia Mare), nu a putut face dovada "eșalonării obligațiilor de plată către bugetul de stat".

Legislația în vigoare spune că o cerere de prelungire a licenței nu poate fi prelungită, printre altele, "în situația neîndeplinirii termenelor de depunere sau de completare a documentelor".

Licența postului Radio Impact, din Baia Mare, urmează să expire pe 18 ianuarie. Decizia de autorizare inițială datează din 11 martie 2006.

Stația locală de radio va mai putea emite până la expirarea licenței, adică peste trei zile.

Societatea Agecom va mai avea posibilitatea de a folosi o frecvență de radio în Baia Mare doar dacă o va recâștiga la un eventual concurs de licențe organizat de CNA și la care vor avea posibilitatea să se înscrie și alți competitori.

De asemenea, reprezentanții postului de radio mai pot formula și o contestație la decizia CNA de astăzi.

Situația postului, potrivit documentației care a fost depusă la CNA

  • - a respectat termenul de depunere a solicitarii de prelungire a valabilitatii (cerere depusă pe 12 noiembrie 2014, cu cel putin 60 de zile inainte de data expirarii valabilitatii.
  • - nu a respectat termenul de completare a documentatiei (termenul era 3 ianuarie 2015, cu cel putin 15 zile inainte de data expirării)
  • - Societate nu a făcut dovada eșalonării obligațiilor de plată către bugetul de stat.

Reprezentanții postului de radio au încercat să-i convingă pe membrii CNA că au făcut toate demersurile necesare pentru a obtine dovada eșalonării obligațiilor de plată către bugetul de stat.

Membri forului care reglementează audiovizualul nu au fost convinși de argumentele celor care reprezentau Agecom. Legea spune clar ce documente sunt necesare pentru prelungirea unei licențe audiovizuale.

Arr 20. Decizia CNA nr 277/2013, cu modificările și completările ulterioare:

  • (2) Cererea de prelungire (...) se depune la CNA cu cel puțin 60 de zile înainte de expirarea duratei de valabilitate a licenței..."
  • (3, cu 1) "Completarea dosarului în condițiile precizate de Biroul licențe autorizări nu se poate face mai târziu de 15 zile înainte de expirarea duratei de valabilitate a licenței. Cererea de prelungire a durate de valabilitate a licenței este respinsă în situația neîndeplinirii termenelor de depunere sau de completare a documentelor.

În Baia Mare CNA a acordat 11 licente audiovizuale pentru radiodifuziune.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu-i cunosc personal...am vazut ca, de-a lungul timpului au primit fel de fel de somatii de la CNA, banuiesc ca nu pentru fapte bune...Ca ei sunt destule posturi de radio locale care au primit licente acum 20 si ceva de ani...Cunosc situatii de posturi cu 2-3 redactori muzicali care sunt si stiristi, citesc stiri rasuflate de net, fac reclama, fura jingleuri din State, alearga dupa reclame platite cu doi bani sa isi acopere salariile mizerii, nu emisiuni, nu buletine de stiri locale - ca nu au reporteri, nu au nimic...dar difuzeaza manele si muzica de pahar. Dar CNAul suporta asemenea mizerii...

Trimite un comentariu