Skip to main content

Procesul de șantaj Antena Group - RCS. Ioan Bendei, de la RCS, și Daniel Matiescu, Intact Publishing, au făcut declarații în fața judecătorului Curții de Apel

 

sorin alexandrescu

Publicitate

Astăzi a avut loc la Curtea de Apel București un nou termen în procesul în care sunt judecați pentru șantaj Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, Camelia Voiculescu, acționar al trustului de presă, Daniel Matiescu, director Intact Publishing, Dan Voiculescu, fondatorul trustului, dar și Antena 3 SA. Următorul termen în dosar este 4 februarie.

Potrivit EVZ, astăzi au fost audiați Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS și denunțător în proces, și Daniel Matiescu.

Ioan Bendei a declarat în fața judecătorului că Alexandrescu i-a propus „un contract prin care trebuia sa transmitem prin satelit posturile Antena Group pentru 5 ani la un pret de 35 milioane de euro”. În schimbul acestei înțelegeri, el nu ar fi dezvăluit o presupusă șpagă mascată într-un contract semnat între RCS și o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL.

Ce a spus Ioan Bendei în fața judecătorului, citat de Evenimentul zilei

- "La jumatea lunii aprilie 2012 am fost sunat de Sorin Alexandrescu pe care nu- l știam personal, dar stiu că era director la Antena Group. Mi-a solicitat o intalnire la Mariott în aceeași zi. Mi-a spus ca are un contract semnat de mine cu o societate Bodu SRL și a unor acte adiționale, iar această convenție ar reprezenta de fapt o șpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică că "eu nu voi mai sta la această masă" și mi -a sugerat că aș putea fi arestat. Nu mi-a zis despre ce contract este vorba și mi-am notat câte ceva din el. Mi-a zis că nu va publica contractul dacă voi accepta să semnez transmiterea posturilor Antena Group prin RCS&RDS."

- “Alexandrescu mi-a propus un contract prin care trebuia sa transmitem prin satelit posturile Antena Group pentru 5 ani la un pret de 35 milioane de euro. Nu era avantajos pentru RCS&RDS.”

 

La Parchet am semnat o hârtie prin care eram de acord să fiu interceptat. M-am întâlnit din nou cu Alexandrescu care avea asupra sa contractul în copie, nu în original. Mi-a zis că investigația este gata și că urmează să fie publicată. Am stabilit că peste trei zile să-i dau un răspuns. I-am spus ca am vorbit cu colegii și au refuzat oferta sa. M-a amenințat în continuare că pierd finanțarea de la bănci. După o alta întâlnire a venit un angajat al Gărzii Financiare pe nume Spulber. Mi-a cerut contractul cu LPF pe motiv că șefii săi vor să-l vadă.”

Daniel Matiescu, directorul general al Intact Publishing: 

- La Jurnalul Național era coordonată de Marius Tucă și Dan Constantin. Nu am discutat cu ei despre publicarea unor știri critice la adresa RCS&RDS.

- “Comunicarea mea cu Alexandrescu (n.r. Sorin Alexandrescu, director Antena Group) nu exista, nu comunicam. Cu Camelia Voiculescu aveam relatii normale, de subordonare. Nu știu să se fi implicat în trimiterea scrisorilor. Cu Voiculescu Dan am o relație normala ca între un fost acționar al companiei și directorul unei firme. Am primit scrisorile ca o propunere de subiect jurnalistic care putea fi subiectul anului. Raluca Pușcaș nu mi a spus ca s-a derulat deja o investigație.
DNA: Cât de des avocații Antena 3 fac propuneri jurnalistice?
Matiescu: A fost o singură dată.
DNA: Cine expedia adresele pentru punctele de vedere în cadrul investigațiilor jurnalistice?
Matiescu: În funcție de importanța persoanei, de la secretariat, dupa ce primește număr de înregistrare. In cazul de față, am dat scrisorile aceleași avocate...In cadrul trustului era cunoscută relația rece dinre mine și Sorin Alexandrescu. Era de notorietate acest lucru.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Alexandrescu Sorin e poreclit in trust Ciocolax (initial fusese ”Marmota care inveleste ciocolata in staniol” dar era prea lung). Cand o sa ajunga la bulău or sa ii zica baieții ăia ”Din Dragoste”.

Trimite un comentariu