Skip to main content

TVR. Tensiuni între Comitetul director şi preşedintele Stelian Tănase. Şedinţa de ieri a fost suspendată. Tănase: “Guvernez cu guvernul precedentului director. Sunt animozităţi pe care nu le înţeleg”

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian Tanase

Publicitate

Tensiuni între Comitetul director al Televiziunii, pe de o parte, şi preşedintele TVR Stelian Tănase şi Consiliul de Administraţie, pe de altă parte. Ieri, şedinţa Comitetului Director a fost suspendată, după discuţii aprinse. Astăzi, preşedintele Stelian Tănase a deschis o discuţie în Consiliul de Administraţie al TVR despre relaţia cu Comitetul Director.

Nu este exclusă o propunere de înlocuire a Comitetului Director. Va fi o astfel de propunere pe ordinea de zi a următorului Consiliu de Administraţie?

“Vom vedea, mai sunt două săptămâni până la următoarea şedinţă”, a declarat Stelian Tănase pentru Paginademedia.ro.

Astăzi, la finalul şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR, preşedintele Stelian Tănase a ridicat problema acestui conflict:

Stelian Tănase, pentru Paginademedia.ro:

“A fost o scurtă discuţie, un tur de masă.”

S-a propus votarea înlocuirii comitetului director?

“Nu. Azi a fost doar o şuetă pe tema conflictului dintre Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie. Este o discuţie care trebuie făcută, dar nu pe fugă. Nu am propus un vot, deşi era cvorum pentru un vot. Dar o parte din membrii plecaseră deja – sunt oameni din provincie, care au un tren sau avion de prins.”

Stelian Tănase:

“Sunt multe animozităţi între Consiliul de Administraţie şi Comitetul director al televiziunii. Sunt unele animozităţi pe care nici nu le înţeleg.

Este normal ca preşedintele să aibă o echipă de conducere cu care să lucreze. Comitetul Director de acum a fost şi în mandatul fostului preşedinte. Guvernez cu guvernul precedentului director."

Şedinţă de Comitet Director suspendată din cauza tensiunilor

Tensiunile dintre membrii Comitetului Director şi preşedintele TVR au făcut ca ultima şedinţă, cea de ieri, să fie suspendată.

Discuţiile s-au aprins când s-a discutat despre modificarea identităţii canalelor televiziunii publice. Proiectul propus de Irina Radu şi Cristian Zgabercea presupune ca TVR să aibă un canal de divertisment, sport şi filme (TVR 2), un post de serviciu public, cu ştiri, reportaje şi emisiuni culturale (TVR 1) şi unul regional şi pentru minorităţi.

Potrivit informaţiilor  Paginademedia.ro, Stelian Tănase nu a fost de acord să se pună proiectul pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Director. După discuţii aprinse, şedinţa a fost suspendată.

Stelian Tănase spune că 

“Se ajunsese într-o situaţie în care toată lumea vorbea în acelaşi timp, nu se mai înţelegea nimic.”

Din Comitetul director al TVR fac parte, pe lângă preşedintele TVR, directorul de programe al instituţiei (Irina Radu), producătorul general (Cristian Zgabercea), directorul de ştiri (Claudiu Lucaci), şefii canalelor TVR 1 şi TVR 2 şi directorul economic.

Stelian Tănase, despre situaţia de acum a televiziunii:

"Există un memorandum din 2013, pe care Guvernul nu îl respectă, pentru că în acel memorandum se vorbeşte inclusive de mărirea taxei TV. Este o măsură nepopulară pe care nimeni nu şi-o asumă.

Am discutat cu ministerul finanţelor, cu ANAF, dar deocamdată nu se mişcă nimic. Gheaţă la mal. Probabil că se aşteată să se arunce cartoful fierbinte la viitorul Guvern.

Până nu se liniştesc apele din punct de vedere politic, nu este nimeni interesat de TVR."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE STELIAN TĂNASE: VĂ CEREM SĂ DEMISIONAȚI
    […] http://www.paginademedia.ro/2015/01/tvr-tensiuni-intre-comitetul-director-si-presedintele-stelian-ta… […]
  • ad'hara ad'hara
    Televiziunea publica trebuie sa aiba rol de informare (cu stiri bune, da! Good news, ca elevii nostrii sa aiba modele!!!), educatie(concursuri intre licee, emisiuni tematice pe varii subiecte (film, sah<>, astronomie, estetica, inot, poezie, istorie, etc,) si crearea unei stari de bine prin filme bine alese, divertisment de calitate cu promovarea artistilor mai in etate alaturi de cei tineri. Unde ne sunt visatorii, cronicarii si rapsozii? Beligan este in viata si nu-l vedem la televizor cu lunile... Albulescu la fel...Sanda Manu... Rolul televiziunii publice este sa ne arate CE FAC SI CE GANDESC MAESTRII acestei tari!!! Nu accidente, crime si filme violente! Unde este emisiunea Bravo Bravissimo cu Dan Bittman sau Campionatul National de improvizatie al lui Hausvater pus la Sibiu pentru filmarea emisiunii pilot, sau Duminica in familie(un format excelent) dar cu o moderatoare mai de soi ca Miruna Gheordunescu sau Dana Savuica Stanciu???
  • claudia claudia
    Eu totusi nu va inteleg. Sunt o oarecare telespectatoare din Romania. Vreti ca TVR sa devina o televiziune gen ANTENA STARS sau sa ai ba in cadrul ei emisiuni de tipul LA MARUTA, ACCES DIRECT, WOWBIZ, UN SHOW PACATOS, TEO SHO si altele de felul acesta? Incercati sa separate graul de neghina, televiziunea romana are o anumita prestanta si se adreseaza unui public cu CREIER LA PURTATOR.
  • ștefan ștefan
    Măi nea Tănase dăți demisia că nuai făcut mai nimic la TVR.
  • Livia Pila Livia Pila
    Dan, adica Stelian Tanase, Fii un pic mai inventiv, ce dreaku! Ca doar te pretinzi romancier. Iar iluzia asta ti-o mentin contra cost, pe banii TVR-ului, oamenii lui Nistorescu!
  • Dan Dan
    Liviulica, degeaba te agiti. Nu mai pupi tu emisiune la TVR nici daca pleaca Stelica. Poate te mai duci putin in delta la papat moka ca altfel nu poti. Vremea guvernariciilor a trecut.
  • Livia Pila Livia Pila
    Personajul Tanase Stelian este in plin delir. TREBUIE SA GUVERNEZE. O FI REGELE PORTUGALIEI? Suntem in Gogol. Jurnalul unui nebun!
  • Loredana Groazescu Loredana Groazescu
    Tanase, noi nu intelegem de ce nu dispari! Chiar nu vezi cit esti de pnibil? Chiar nu vezi ca esti decrepit? Ca esti ridicol? Dispari!

Trimite un comentariu

sus