Skip to main content

TVR. Tensiuni între Comitetul director și președintele Stelian Tănase. Ședința de ieri a fost suspendată. Tănase: “Guvernez cu guvernul precedentului director. Sunt animozități pe care nu le înțeleg”

 

Stelian Tanase

Publicitate

Tensiuni între Comitetul director al Televiziunii, pe de o parte, și președintele TVR Stelian Tănase și Consiliul de Administrație, pe de altă parte. Ieri, ședința Comitetului Director a fost suspendată, după discuții aprinse. Astăzi, președintele Stelian Tănase a deschis o discuție în Consiliul de Administrație al TVR despre relația cu Comitetul Director.

Nu este exclusă o propunere de înlocuire a Comitetului Director. Va fi o astfel de propunere pe ordinea de zi a următorului Consiliu de Administrație?

“Vom vedea, mai sunt două săptămâni până la următoarea ședință”, a declarat Stelian Tănase pentru Paginademedia.ro.

Astăzi, la finalul ședinței Consiliului de Administrație al TVR, președintele Stelian Tănase a ridicat problema acestui conflict:

Stelian Tănase, pentru Paginademedia.ro:

“A fost o scurtă discuție, un tur de masă.”

S-a propus votarea înlocuirii comitetului director?

“Nu. Azi a fost doar o șuetă pe tema conflictului dintre Comitetul Director și Consiliul de Administrație. Este o discuție care trebuie făcută, dar nu pe fugă. Nu am propus un vot, deși era cvorum pentru un vot. Dar o parte din membrii plecaseră deja – sunt oameni din provincie, care au un tren sau avion de prins.”

Stelian Tănase:

“Sunt multe animozități între Consiliul de Administrație și Comitetul director al televiziunii. Sunt unele animozități pe care nici nu le înțeleg.

Este normal ca președintele să aibă o echipă de conducere cu care să lucreze. Comitetul Director de acum a fost și în mandatul fostului președinte. Guvernez cu guvernul precedentului director."

Ședință de Comitet Director suspendată din cauza tensiunilor

Tensiunile dintre membrii Comitetului Director și președintele TVR au făcut ca ultima ședință, cea de ieri, să fie suspendată.

Discuțiile s-au aprins când s-a discutat despre modificarea identității canalelor televiziunii publice. Proiectul propus de Irina Radu și Cristian Zgabercea presupune ca TVR să aibă un canal de divertisment, sport și filme (TVR 2), un post de serviciu public, cu știri, reportaje și emisiuni culturale (TVR 1) și unul regional și pentru minorități.

Potrivit informațiilor  Paginademedia.ro, Stelian Tănase nu a fost de acord să se pună proiectul pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Director. După discuții aprinse, ședința a fost suspendată.

Stelian Tănase spune că 

“Se ajunsese într-o situație în care toată lumea vorbea în același timp, nu se mai înțelegea nimic.”

Din Comitetul director al TVR fac parte, pe lângă președintele TVR, directorul de programe al instituției (Irina Radu), producătorul general (Cristian Zgabercea), directorul de știri (Claudiu Lucaci), șefii canalelor TVR 1 și TVR 2 și directorul economic.

Stelian Tănase, despre situația de acum a televiziunii:

"Există un memorandum din 2013, pe care Guvernul nu îl respectă, pentru că în acel memorandum se vorbește inclusive de mărirea taxei TV. Este o măsură nepopulară pe care nimeni nu și-o asumă.

Am discutat cu ministerul finanțelor, cu ANAF, dar deocamdată nu se mișcă nimic. Gheață la mal. Probabil că se așteată să se arunce cartoful fierbinte la viitorul Guvern.

Până nu se liniștesc apele din punct de vedere politic, nu este nimeni interesat de TVR."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Televiziunea publica trebuie sa aiba rol de informare (cu stiri bune, da! Good news, ca elevii nostrii sa aiba modele!!!), educatie(concursuri intre licee, emisiuni tematice pe varii subiecte (film, sah<>, astronomie, estetica, inot, poezie, istorie, etc,) si crearea unei stari de bine prin filme bine alese, divertisment de calitate cu promovarea artistilor mai in etate alaturi de cei tineri. Unde ne sunt visatorii, cronicarii si rapsozii? Beligan este in viata si nu-l vedem la televizor cu lunile... Albulescu la fel...Sanda Manu... Rolul televiziunii publice este sa ne arate CE FAC SI CE GANDESC MAESTRII acestei tari!!! Nu accidente, crime si filme violente! Unde este emisiunea Bravo Bravissimo cu Dan Bittman sau Campionatul National de improvizatie al lui Hausvater pus la Sibiu pentru filmarea emisiunii pilot, sau Duminica in familie(un format excelent) dar cu o moderatoare mai de soi ca Miruna Gheordunescu sau Dana Savuica Stanciu???
  • Eu totusi nu va inteleg. Sunt o oarecare telespectatoare din Romania. Vreti ca TVR sa devina o televiziune gen ANTENA STARS sau sa ai ba in cadrul ei emisiuni de tipul LA MARUTA, ACCES DIRECT, WOWBIZ, UN SHOW PACATOS, TEO SHO si altele de felul acesta? Incercati sa separate graul de neghina, televiziunea romana are o anumita prestanta si se adreseaza unui public cu CREIER LA PURTATOR.
  • Dan, adica Stelian Tanase, Fii un pic mai inventiv, ce dreaku! Ca doar te pretinzi romancier. Iar iluzia asta ti-o mentin contra cost, pe banii TVR-ului, oamenii lui Nistorescu!
  • Liviulica, degeaba te agiti. Nu mai pupi tu emisiune la TVR nici daca pleaca Stelica. Poate te mai duci putin in delta la papat moka ca altfel nu poti. Vremea guvernariciilor a trecut.
  • Personajul Tanase Stelian este in plin delir. TREBUIE SA GUVERNEZE. O FI REGELE PORTUGALIEI? Suntem in Gogol. Jurnalul unui nebun!

Trimite un comentariu