Skip to main content

UE intenţionează să lanseze o televiziune în limba rusă pentru a contracara propaganda rusă în Europa

 
Televizor
Televizor

TelevizorLiderii Uniunii Europene au în vedere înfiinţarea unui nou canal de televiziune în limba rusă, destinat combaterii propagandei ruse în Europa, a declarat ministrul de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, într-un interviu pentru BuzzFeed News, scrie HotNews.ro.

Publicitate

"Televiziunea rusă, în special în ultimii doi ani, a fost foarte agresivă în ceea ce nu mai poate fi considerat jurnalism normal, ci este mai degrabă un război informaţional şi propagandă", a spus Rinkevics.

Propunerea care este discutată, a explicat ministrul leton, este "de a investi în comun în surse alternative de informare - nu surse alternative de propagandă, ci un post de televiziune european alternativ normal, cu divertisment, cu ştiri, dar cu informaţii foarte exacte".

Rinkevics a mai precizat că între 13 şi 15 state membre UE şi-au exprimat în mod informal susţinerea pentru această idee, de la micile ţări de la frontieră de est a Uniunii, până la ţările scandinave, Polonia şi Marea Britanie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Patrik Fecheta Patrik Fecheta
    Eu cred ca e vorba mai mult de Tarile Baltice si cele unde exista comunitati rusofone, si nu de restul tarilor europene.
  • seba seba
    Care "propaganda rusa in Europa"? Si cine naiba se uita la RT in Europa? Astia isi inventeaza singuri "de lucru"!

Trimite un comentariu

sus