Skip to main content

A apărut un nou număr Charlie Hebdo, în 2,5 milioane de exemplare. Publicația de satiră revine la cititorii fideli

 

coada la Charlie Hebdo
Francezii nu mai stau la coadă pentru a pune mâna pe un exemplar din Charlie Hebdo. FOTO: Mediafax.

Publicitate

Cel mai recent număr al revistei de satiră Charlie Hebdo n-a mai atras la fel de mulți cititori precum primele ediții după atacul din 7 ianuarie, scrie publicația LePoint.fr, care citează agenția France-Press (AFP).

Ultima ediție Charlie Hebdo a atras 2,5 milioane de exemplare. La două săptămâni după atacul asupra redacției și șase săptămâni de la "numărul supraviețuitorilor" (care a dus la tipăreriea a opt milioane de copii), revista de satiră se găsește din nou la chioșcurile de ziare.

"Se vinde, dar într-un ritm normal, noua ediția nu are nicio legătură cu numărul precedent", spune vânzătorul unui chioșc de ziare de la care Saint-Lazare, citat de AFP.

Foto: LePoint.fr
Foto: LePoint.fr

Numărul 1179 al revistei Charlie Hebdo a înregistra un retur normal pentru o publicație de satiră, comparat cu săptămânalele generaliste.

Le Point mai scrie că acest trend este aboslut normal pentru o astfel de publicație. Potrivit unui articol publicat în Le Monde, din 523 de numere publicate în zece ani, mai puțin de 7% se concentrează pe subiecte religioase.

"Dintr-un total, din 2005 și până în 2015, doar 1,3% dintre primele pagini se apleacă asupra unor subiecte privind lumea musulmanilor", precizează cotidianul Le Monde, citat de lepoint.fr.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Totusi, e interesant de citit si asta :
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/02/25/cazul-charlie-hebdo-in-opinia-fostului-patron-philippe-val-teroristii-au-castigat-18-04-17
  • Bravo Charlie Hebdo!!! inca ai Curaj si Sange in Vene, Lupta pentru Libertatea de Expresie si Permiterea Satirei si unor Amarate de Desene, Trebuie sa Continue!!!

Trimite un comentariu