Skip to main content

Adrian Bucur, TVR: Managerii nu merită nota 10. Zgabercea să-şi dea demisia. Cristian Zgabercea: Nu îmi dau demisia din TVR. Nu ştiu să am o calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

 
tvr
tvr

tvrAdrian Bucur, membru al CA al SRTv, spune că TVR este într-o situaţie dezastruoasă, însă managerii săi primesc nota 10 la evaluare, precizând că a fost ameninţat de producătorul general, Cristian Zgabercea, care ar trebui să-şi dea demisia, întrucât este vizat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, scrie Mediafax.

Publicitate

La rândul său, Zgabercea a declarat tot pentru agenţia de presă "Nu îmi dau demisia din TVR. Nu ştiu să am o calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu".

Cristian Zgabercea, producătorul general al SRTv, a declarat că nu l-a ameninţat pe Adrian Bucur, membru CA al TVR, aşa cum afirmă acesta, precizând că nu are de ce să îşi dea demisia, întrucât nu i-a fost adus la cunoştiinţă că ar avea vreo calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

Mărul discordiei. Procesul de evaluare a şefilor din Societatea Română de Televiziune (SRTv) s-a încheiat, toţi managerii din instituţie, între care se numără Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, şi Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, urmând să îşi continue activitatea ca şi până în prezent.

Ei au obţinut peste 75 de puncte din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul comisiei de concurs), au declarat, pentru Mediafax, surse din SRTv.

Într-un punct de vedere transmis ieri agenţiei Mediafax, Adrian Bucur, jurnalist, membru al Consiliului de Administraţie al SRTv şi membru al comisiilor de evaluare a managerilor din TVR, a spus că evaluarea managerilor din Televiziunea Română este pentru el "un lucru paradoxal".

Adrian Bucur a afirmat că atât Cristian Zgabercea, cât şi Claudiu Lucaci ar fi fost "salvaţi" la această evaluare de unii membri ai comisiilor de evaluare, care le-ar fi acordat "note de 10", pentru a contrabalansa notele mici acordate de alţi membri ai comisiilor de evaluare, inclusiv de către el.

"Evaluarea managerilor din TVR, pentru mine, reprezintă un lucru paradoxal, pentru că Televiziunea Română este într-o situaţie dezastruoasă, dar, între timp, managerii ei primesc nota 10 după doi ani de activitate. Lucrurile astea s-au întâmplat în ultimii doi ani. Consider că situaţia financiară şi editorială mai ales a TVR, audienţa ei, nu justifică note de 10 pentru managerii instituţiei. Cred că majoritatea evaluatorilor a acordat note maxime top managementului, deci managementului executiv, pentru că ei trebuiau să depăşească baremul minim de 75 de puncte (din maximum 100 de puncte). Şi dau două exemple, producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.) şi directorul Ştirilor (Claudiu Lucaci, n.r.) au fost salvaţi cu ajutorul multor note de 10 primite", a declarat Adrian Bucur.

Întrebat de unde ştie că Zgabercea şi Lucaci au primit multe note maxime la evaluare, Adrian Bucur a spus că are dreptul să vadă notele celorlalţi membri ai comisiilor de evaluare, întrucât face parte la rândul său din respectivele comisii.

Totodată, Adrian Bucur consideră că "evaluarea aceasta a fost viciată". "Personal, am fost ameninţat fix în timpul evaluărilor şi mai mult de atât, s-a fabricat o cercetare disciplinară împotriva mea în timpul acestor evaluări", a spus Adrian Bucur.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alina alina
    Bucur, dar de ce nu rationezi invers: poate ca membrii comisiei care au acordat punctaj minim (printre care tu insuti) au un interes special sa scape de Lucaci si Zgabercea? Fii sincer, in incompetenta ta profesionala mascata de comunicarea asa zis profesionista a problemelor din TVR(pt care nu ai nicio calificare profesionala in afara de cea de prompterist sau moderator), nu te visezi director?
  • Loredana Groazescu Loredana Groazescu
    Bucur a fost trimis in CA de partidul puscariasului Voicculescu. Nu munceste, ci doar birfeste. Plus alte citeva ocupatii vesele. Cercetati bibliografii sa vedeti ce zburdalnic e individul!
  • kolo kolo
    Habar nu am ce hram poarta Bucur asta insa MIE UNUL, faptul ca e "unul dintre cei mai detestati oameni din TVR" mi se pare o GARANTIE a profesionalismului.

    Doar grecii si angajatii TVR ii pot uri si barfi pe site-uri pe unul care munceste. In ceea ce priveste calitatea de membru al CA al TVR nu pot sa-mi dau cu parerea. Daca l-a numit ceva partid inseamna ca e unsuros domnul Bucur (ceea ce nu il impiedica sa fie bun profesionist si sa zica adevarul cand nu deranjeaza gasca care l-a propus).

    Daca a fost ales de salariatii TVR cred ca corolarul ZBIEREA la Teorema LENEI in TVR CARE SUSTINE CA "Bucur e unul dintre cei mai detestati oameni din TVR" primeste o grea lovitura logica.

    Suntem in direct, sper!
  • mariana zbierea mariana zbierea
    Adrian Bucur e unul dintre cei mai detestati oameni din TVR. A fost angajat de Lazescu-Culcer fara concurs, toarna, sapa, birfeste, vrea sa ii ia locul lui Mihai Constantin, se poarta ca o tata. Nimeni nu isi explica cum a ajuns asta in CA. Unii au banuieli ce tin de capitolul bunele moravuri. Cert e ca nu el, Bucur, e indreptatit sa vorbeasca.

Trimite un comentariu

sus