Skip to main content

AMENZI URIAȘE din cauza emisiunilor tabloide: Antena 1 și Pro TV, câte 70.000 de lei. Antena Stars 50.000 de lei și Kanal D 40.000 de lei

 
AMENZI URIAȘE din cauza emisiunilor tabloide: Antena 1 și Pro TV, câte 70.000 de lei. Antena Stars 50.000 de lei și Kanal D 40.000 de lei
televizor

televizorCNA încearcă să pună piciorul în prag în cazul emisiunilor tabloide de la principalele posturi TV. Consiliul Național al Audiovizualului a amendat emisiunile de divertisment ale posturilor Antena 1, Pro TV, Antena Stars și Kanal D cu un total de 230.000 de lei.

Publicitate

Astfel, televiziunea generalistă a trustului Intact si Pro TV au fost sancționate în ședința de astăzi cu amenzi de 70.000 de lei fiecare.

Antena Stars, fosta Antena 2, post orientat către formatele tabloide, a fost amendată cu 50.000 de lei, iar Kanal D a fost sancționată cu 40.000 de lei.

Discuții din timpul ședinței CNA de astăzi

Mirela Bomboe, avocata Antenei 1: 

"Nu s-au dezbătut subiecte de viață privată în lipsă, ci din contră, cu prezența acestora. Putem discuta dacă ne place sau nu ne place, daca persoanele pot fi repere sau nu, sunt segmente de viață adevărată. În modalitățile imorale le vedem și în viețile private ale politicienilor, la știri.  Vedem secvențe în reportaje în care vedem copii care joacă fotbal cu capetele altor oameni, am văzut asta în România "viol, crima și canibalism", eu n-am putut sa ma uit la asta. Eu nu știu dacă între o ceartă dintre două doamne de cartier poate fi pusă un semn de egalitate cu ce v-am relatat mai devreme", a spus avocata trustului Intact.

Florin Gabrea, membru CNA:

Eu m-aș referi la o emisiune de pe Antena Stars, agentul VIP. Constat că legea prevede un comportament al invitaților, dar nu spune nimic despre comportamentul moderatorilor. Cristian Brancu, in afara de accentele umoristice referitoare la subiectul -Ana Maria Frentz, angajată în America la o gradiniță evreiasca din SUA - spune "vrei să mă spăl pe mâini, plec si.." Este un steriotip față de comunitatea evreiască. Brancu: "e bine, că poporul israelian nu a atacat așa cum știe el mai bine să facă". Pare că este exprimarea unei persoane care are probleme cu realitatea, dar așa pare ... si cu istoria in care ne miscam.

Florin Gabrea a propus o amendă de 10.000 de lei pentru Antena Stars. 47 cu 1 cu 2 din cod amenda de 10.000 de lei

Gabriel Tufeanu a făcut patru propuneri, metodic. Întâi a numit articolele de lege încălcate și apoi a propus amenzile, care spre final au fost analizate de toți cei opt membri prezenți astăzi ( Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan popescu și Radu Călin Cristea).

Iată cum a sunat propunerea lui Gabriel Tufeanu (membru CNA) pentru unul dintre posturile amendate, Antena 1 în cazul de față:

Gabriel Tufeanu: Antena 1 40 cu 1 din Cod, 40 cu 3 din Cod, 40 cu 4 din Cod, 18 a și b din cod (violențe în mod repetat și limbaj obscen), 3 cu 1 din Lege, 39 cu 2 din Lege, (protecția minorilor și viața privată a minorilor), 40 cu 1, cu 3 și cu 4 (acuzatiile imorale, jigniri, utilizarea cu rea credință a numelui și a imaginii), 3 cu 1 din Cod (protejarea imaginii și folosirea copilului)  și 18 cu a și b din Cod.

Tufeanu: "Am vrea să convocăm toți decidenții postului și să încercăm să-i convingem că legea trebuie respectată"

Gabriel Tufeanu: "Aceste abateri de la lege se întâmplă zilnic, îmi pare foarte rău și nu știu cum putem face noi pentru a reveni pe linia normala. Chiar am vrea să convocăm toți decidenții postului și să încercăm să-i convingem că legea trebuie respectată. Avem o lege pe care trebuie să o aplicăm. Suntem obligați prin lege să respectăm legea, iar in cazul de față trebuie să-i sancționăm. Aș propoune sancțiuni foarte mari și dânșii s-ar putea să aibă un șoc.

Care a fost scorul final 

  • Antena 1 și Pro TV: 70.000 de lei, la propunerea intermediara a lui Lorand Turos
  • Antena Stars: 50.000 de lei, la propunerea inițială a lui Gabriel Tufeanu
  • Kanal D: 40.000 de lei, propunerea intermediară a lui Lorand Turos
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • In sfarsit actioneaza si cei de la CNA dupa atata timp .. Aceste televiziuni au emisiuni in care se promoveaza prostitutia si nu se da nicio amenda
  • Gata s-a trezit CNA-ul ? Sau e doar asa ca acum e in formula completa. Ar trebui mai multe amenzi ca sa o lase mai moale cu tabloidele regizate.

Trimite un comentariu