Skip to main content

Arhiva TVR: „Nunta” de A. P. Cehov, în regia lui Beatrice (Bleonţ) Rancea, astăzi, la TVR 2

 

Nunta, CehovLa împlinirea a 155 de ani de la naşterea lui A. P. Cehov, Casa de Producţie TVR a programat spre difuzare, pe tot parcursul anului 2015, piese ale cunoscutului dramaturg rus.

Publicitate

Teatrul Naţional de Televiziune a programat astăzi, de la ora 20.10, la TVR 2, una dintre creațiile lui A.P. Cehov – „Nunta”.

Regia artistică este semnată de Beatrice (Bleonț) Rancea, care, la momentul montării spectacolului (premiera tv: 1994), era studentă a Academiei de Teatru și Film (în prezent, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”), la clasa profesorilor Tudor Mărăscu și Mihai Manolescu.

 

Alături de spectacole valoroase din Arhiva de Aur TVR, telespectatorii vor putea urmări și ecranizările altor capodopere cehoviene, printre care „Salonul 6” (regia: Vitalie Lupașcu) și „Trei surori” (regia: Dominic Dembinski, preluare de la Teatrul de Stat din Constanța).

UNATC împlinește 65 de ani de existență

Anul acesta U.N.A.T.C. împlinește 65 de existență, fiind înființat în 1950 sub numele de Institutul de Artă Cinematografică și Institutul de Teatru „I.L. Caragiale” (I.A.T.C.).

Spectacolul cu piesa „Nunta”, pe care telespectatorii o pot urmări la TVR 2 este o producție A.T.F. și reprezintă una dintre mărturiile celor care au absolvit studiile prestigioasei instituții de învățământ superior dedicate teatrului și filmului.

Despre piesa "Nunta", de A.P. Cehov

Drama îi are în centru pe Dașenka și pe Epaminond Maximovici Aplombov, mirii unei nunți care se transformă treptat într-un spațiu de conflicte, mai mult sau mai puțin declarate, între ceilalți participanți la „fericitul” eveniment.

Părinții miresei, Nastasia Timofeevna și Evdokim Zaharovici Jigalov, se pârăsc reciproc în fața propriei fiice, iar mirele devine furios atunci când pretențiile lui și promisiunile socrilor rămân neonorate. Totul însă pare să fie uitat atunci când la nuntă își face apariția un mult-așteptat dar fals general...

În distribuție: Marilena Chelaru, Luminița Militaru, Carmen Stanciu, Mădălina Tulinescu, Cezar Boghină, Ionuț Brancu, Marius Capotă, Zoltan Lovaș, Cristian Nicolae, Alexandru Pop, Robert Radoveneanu, Dorin Rîmbu, Vasile Toma și instrumentiștii: Mihai Turcitu, Săndel Fircă și Mihai Ion.

„Nunta” de A. P. Cehov (premiera tv: 1994)

  • Decor: arh. Theodora Dinulescu.
  • Director de imagine: Beatrice Drugă. Regia artistică tv: Domnița Munteanu
  • Asistenți regie: Corina Constantinescu, Mihnea Danet
  • Regia artistică: Beatrice (Bleonţ) Rancea
  • Producție A.T.F. distinsă cu premiul „Alexandru Giugaru” la Festivalul Veseliei (1993).
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Bravo TVR!!! *Aplauze Frenetice*

    Inca o Piesa de Teatru Reluata Pe Caseta VHS din Lipsa de Productii. "Casa de Productii TVR" este un Oximoron, Pentru ca TVR nu Produce Nimic Chiar daca ne Ia Banii cu Japca cu Taxa TVR. si TVR-ul se mai mira de ce si Posturile de Desene Animate (Cartoon Network, Disney, Minimax) ajung sa Traga o Bataie de neuitat, Asa-Zisei "Televiziuni Nationale". numai Chestii Prafuite din Arhiva de Mult Uitata mai Poate sa dea TVR-ul ca sa vada Oamenii ca inca mai Exista. si a mai Zis si Stelian Tanase ca TVR-ul = BBC-ul Romaniei. pai Daca BBC = este Doar un Canal Prafuit batut in Audiente si de de Posturile de Desene Animate, atunci da, TVR-ul este chiar BBC-ul Romaniei. Singura data Romanii sau uitat Vreodata pe TVR, a Fost Doar cand se Dadea Dallas, sau Desene Animate (Sailor Moon, Timon si Pumba) Dimineata (Personal eu am Vazut Timon si Pumba, si doar Atunci am Vazut TVR). in Rest, TVR-ul Practic Vorbind, nu a Existat Pentru Ochiul Public. Cat de Curand, TVR-ul se va Bate la Audiente cu Tele7ABC.

Trimite un comentariu