Skip to main content

CNN vrea să reia transmisia programelor sale în Rusia

 
CNN
CNN

CNN
Foto: Mediafax

Publicitate

Televiziunea CNN a depus o solicitare la Consiliul audiovizualului (Roskomnadzor) din Rusia în vederea obţinerii unei licenţe audiovizuale necesare transmiterii programelor sale în această ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţii de reglementare, Vadim Ampelonski, scrie Mediafax, care citează agenţia Interfax.

"Am primit o solicitare pentru o licenţă universală pentru retransmisia în Rusia a CNN International", a spus Ampelonski, care nu a precizat când va fi luată în discuţie această cerere venită din partea grupului media.

În noiembrie, postul american de televiziune CNN a anunţat că îşi suspendă difuzarea în Rusia, în urma unor "schimbări recente în legislaţia rusă privind mass-media" care au ca scop să consolideze controlul asupra presei independente, după cum relata la momentul respectiv AFP.

Compania-mamă a CNN, Turner International, nu a oferit atunci o dată precisă, însă agenţia rusă Itar Tass informa că difuzarea urma să fie întreruptă pe 31 decembrie.

"Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media", anunţa grupul într-un comunicat. "Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces", adauga grupul. "Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi îi vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii", potrivit aceluiaşi comunicat al Turner International, proprietate a Time Warner.

În comunicat se preciza şi că biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de această decizie.

Măsura a intervenit în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vrea să obţină un control mai mare asupra presei independente, în special având în vedere tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege a audiovizualului limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    Bogdan, asta sa o crezi tu. Putin deabia acum isi arata Coltii, ca doar Razboiul din Ucraina Continua si acum, si mai nou, si "Incercarile de Pace" de mai curand au esuat. nimic nu se va face mai bine, ci dar mai rau. Razboiul din Ucraina acum decide Viitorul Lumii, si nu se va Termina bine, nici pentru Est, si nici pentru Vest.

    si cat Despre Stirea asta, daca Russia Today poate sa se difuzeze in America, Anglia, Germania, Spania, etc, atunci si CNN (si alte Posturi Americane) sa se Difuzeze in Rusia, ca sa nu fim cu totii Ipocriti ca nu lasam Mass Media lui X in Tara Lui Z, si ne Plangem si sa ne Aruncam cu Pietre intre noi.
  • Bogdan Bogdan
    Parca lucrurile incep sa se mai imbunatateasca si Putin sa se mai imblanzeasca

Trimite un comentariu

sus